Запоріжжя Інформ

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом колаборантам-«освітянам», які ведуть в українських навчальних закладах пропаганду "цінностей" країни-агресора

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом колаборантам-«освітянам», які ведуть в українських навчальних закладах пропаганду "цінностей" країни-агресора
326717 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом колаборантам-«освітянам», які ведуть в українських навчальних закладах пропаганду "цінностей" країни-агресора

Служба безпеки України системно документує злочинну діяльність працівників освіти, які зрадили українські цінності та перейшли на бік окупантів. Наразі ще шістьом керівникам освітніх закладів з тимчасово окупованої Луганщини повідомлено про підозру в колаборації.

Усі зловмисники добровільно погодились переводити учнів на навчальні нормативи країни-агресора. Деякі з них організували підготовку випускників до складання обов’язкового за законодавством загарбників так званого ЕГЭ (Единого государственного экзамена), зокрема, з російської мови.

Про підозру в колабораційній діяльності повідомлено очільнику «Донбасского государственного технического института», який працює на окупантів.

Ректор послідовно перевів виш на навчання за російськими програмами та видає дипломи від імені країни-окупанта. Під його керівництвом навчальний заклад активно співпрацює з ВНЗ рф, проводяться популістські пропагандистські заходи.

Серед фігурантів директорка «государственного общеобразовательного учреждения лнр «учебно-воспитательный комплекс Бахмутовская школа».

Зрадниця публічно висловлюється на підтримку окупантів та впроваджує стандарти освіти країни-агресора. У навчальному закладі проводяться пропагандистські заходи з відзначення «державних свят» терористів, вчителям насаджуються принципи розвитку суверенної освіти в росії, а дітей активно залучають до молодіжних рухів загарбників.

Також викрито протиправну діяльність керівниці «Райгородской средней школы».

Директорка організовує навчально-виховний процес за методичками загарбників та російською мовою, проводить перекваліфікацію вчителів, розміщує символіку окупантів.

Підозру від СБУ отримала й очільниця «Старобельской специализированной СШ №3». Колаборантка надала вказівку вчителям та технічному персоналу школи знищити символіку та підручники українською мовою.

Зловмисниця запровадила російську програму навчання та ввела заборону на використання зошитів українського зразка. Крім того, щоранку дітей змушують слухати гімн рф, вивчати символіку окупантів, прославляти бойовиків та збирати для них «фронтові подарунки».

Впроваджує стандарти освіти та виховання держави-агресора й заступниця директора «государственного общеобразовательного учреждения лнр «учебно-воспитательный комплекс Лисичанская школа №4».

Зрадниця регулярно проводить виховні заходи, на яких намагається змінити ставлення учнів до історичних подій, заперечуються українські культурні цінності, розпалюється ненависть до України.

Крім того, правопорушниця організувала навчання 50 учнів в університетській школі Елабуського інституті Казанського федерального університету для підготовки до «единого государственного экзамена».

Так само вчиняє й завуч «Лиманской средней школы» в Старобільському районі Луганщини. За її керівництва в навчальному закладі в учнів формуються знання та світогляд, спрямовані на возвеличування росії та кремліського диктатора.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру за ч.3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури тривають слідчо-оперативні дії для притягнення усіх винних у злочинній діяльності осіб до кримінальної відповідальності.

© 2020 zap-inform

Мої відео