Запоріжжя Інформ

Оновлена туристична поліція, захист від наркоманії, дорожня безпека. Поліцейські залучають громаду до створення безпечного середовища

46098 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники поліції Донеччини та громадських організацій спільно розробляють безпекові проєкти, максимально орієнтовані на потреби громади. Про це йшлося під час засідання Експертної ради з втілення інноваційних ідей, яка відбулася за ініціативою керівництва Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Зустріч відбулася у дещо новому форматі - це перше засідання Експертної ради у креативному просторі «Відкрита поліція». Метою заходу стало залучення громади до спільної розбудови безпечного середовища.
Участь у дискусії взяли т.в.о. заступника начальника ГУ Нацполіції в Донецькій області Олексій Шевченко та керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну.
Поліцейські запросили представників громадських організацій, щоб проконсультуватися та обговорити питання безпеки, які найбільше турбують громаду. Такими визнано безпеку на дорогах, вуличну безпеку, а також безпеку дитини та протидію наркоманії.
Саме на ці питання буде найперше спрямовано об’єднані зусилля поліції та громади, відповідно до стратегічного плану діяльності креативного простору «Відкрита поліція». На базі хабу планується запровадити низку нових проєктів.
Серед них – запуск оновленої туристичної поліції, повністю орієнтованої на потреби громади, які було визначено під час опитування мешканців. Передбачено посилення підрозділу новою технікою, тренінги для правоохоронців та впровадження нового бренду туристичної поліції. Це сприятиме покращенню якості роботи правоохоронців у курортних районах і дотриманню новітніх стандартів безпеки.
Проєкт «Здорова нація» має на меті широке залучення до протидії наркоманії молоді та створення креативної профілактики для розповсюдження в соцмережах: інстаграм, Тік-Tok тощо.
«Разом із міжнародними партнерами та головами територіальних громад ми успішно впроваджуємо проєкт «Поліцейський офіцер громади», інші безпекові програми. Завдяки цій співпраці поліція має змогу розвиватися, робити Донеччину більш безпечною. Нас оцінює громада. І сьогодні рівень довіри до поліції Донецької області є одним із найвищих у державі», - сказав Олексій Шевченко.
Керівник Програми розвитку ООН, яка допомагає налагодити діалог поліції з громадою, зробити взаємодію більш ефективною, подякував поліцейським за відкритість.
«У Донецькій і Луганській областях ми працюємо у найбільшій кількості громад. Створено громадські групи з питань безпеки, які працюють зокрема завдяки відкритості поліції. Ми зацікавлені у подальшому співробітництві та практичній підтримці ініціатив», - наголосив Віктор Мунтяну.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 zap-inform

Мої відео