Запоріжжя Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 28 лютого 2021 року

8850 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська продовжують провокувати Збройні Сили України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. Станом на 17 годину 28 лютого, противник три рази обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил.
Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації здійснили прицільний обстріл в напрямку українських позицій з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКА російсько-окупаційні війська здійснили кілька неприцільних пострілів з автоматичного станкового гранатомета.
У відповідь на обстріли противника, наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 4 гектари території в районі проведення операції Об’єднаних сил та передали на знищення 56 вибухонебезпечних предметів.
Загалом, протягом минулого тижня спостерігається як збільшення кількості обстрілів зі сторони збройних формувань Російської Федерації, так і зміну їх особливості – від провокативних до прицільних. Особливо інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ та цивільної інфраструктури були зафіксовані в районах населених пунктів ПІСКИ, СВІТЛОДАРСЬК та ВОДЯНЕ. Загалом, за тиждень, було зафіксовано 66 обстрілів. Офіцери Української сторони СЦКК оперативно реагували та надавали запити до СММ ОБСЄ на запровадження режиму «Тиша».
Також були випадки обстрілів російськими найманцями населених пунктів на непідконтрольній Уряду України території та одночасному запиту на запровадження режиму «Тиша». Одразу, за допомогою підконтрольних ЗМІ, ці обстріли висвітлювали, як з боку ЗСУ. Здійснюючи обстріл околиць населеного пункту Оленівка, що на непідконтрольній Уряду України території, за допомогою фото та відеорепортажів, підконтрольні РФ ЗМІ, продукували фейк про застосування озброєння зразку НАТО, а саме міномету калібром 60 мм і, як висновок, про постачання США летального озброєння Україні.
Протягом тижня збройні формування РФ застосовували протипіхотні міни ПОМ-2, дистанційно заміновуючи населені пункти. Від такого «гостинця» отримав поранення місцевий мешканець Хутору Вільний. На жаль, не дивлячись на оперативність і зусилля українських військових медиків, врятувати життя 74-річному чоловікові не вдалося, він помер від отриманих ран у лікарні.
Як і раніше, цього тижня також, було перешкоджання роботі патрулям СММ ОБСЄ. Мотивуючи забороною від своїх командирів, відсутністю попереднього узгодження чи просто надуманою небезпекою, представники ЗФ РФ та їх найманці затримували рух, або і зовсім не дозволяли патрулям СММ ОБСЄ виконувати свою місію. Ці порушення були відображенні у щоденних звітах ОБСЄ.
Також, у своїх звітах вони фіксувала недотримання Мінських домовленостей щодо розміщення озброєння та військової техніки з порушенням ліній відведення та меж відведених місць зберігання.
Аналізуючи вищевикладене, стає зрозуміло, що так звана влада ОРДЛО, докладає максимум зусиль задля дискредитації України та її Збройних Сил, як перед міжнародною спільнотою так і перед населенням ОРДЛО.
Україна та її Збройні Сили прагнуть мирного вирішення конфлікту і докладають усі зусилля щоб досягти миру і звільнити тимчасово окуповані території від збройних формувань РФ та їх найманців.
Слава Україні!

Теги: #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement

© 2020 zap-inform

Мої відео