Запоріжжя Інформ

На Донеччині поліцейські офіцери громади отримали нові службові автомобілі

17610 ПЕРЕГЛЯДІВ

Передача дев’яти кросоверів «RenaultDuster» відбулася 9 лютого, в Краматорську. Відтепер службовим транспортом забезпечені всі поліцейські офіцери громад Донецької області. Загалом до громад передано 15 сучасних авто для швидкого та якісного поліцейського сервісу.
Автомобілі було придбано у рамках міжнародної технічної допомоги Посольством США в Україні та передано для забезпечення діяльності Національної поліції в територіальних громадах.
Ключі від нового транспорту передали поліцейським офіцерам громади начальник поліції Донецької області Микола Семенишин та голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.
«Відповідно до проєкту «Поліцейський офіцер громади» Національна поліція взяла на себе зобов’язання щодо забезпечення поліцейських офіцерів громади транспортними засобами, планшетами, системою відеонагляду. Територіальні громади взяли на себе зобов’язання щодо створення робочих місць. Ми разом працюємо над створенням безпечного середовища», - повідомив Микола Семенишин.
Це вже другий етап передачі службових авто в рамках проєкту. Перші шість автомобілів правоохоронці отримали в 2020 році. Сьогодні ще дев’ять нових «RenaultDuster» вирушать до Лиманської, Миколаївської, Олександрівської, Ольгінської, Черкаської, Шахівської територіальних громад.
Наразі всі 15 поліцейських із восьми територіальних громад забезпечені сучасним транспортом. Вони обслуговують понад 130 000 жителів. Автомобілі стануть своєрідними «офісами на колесах» для поліцейських, які несуть службу за принципом «Я тут», завжди поряд з громадянами.
«Оснащення і створення належних умов праці для співробітників поліції – це важлива складова безпеки кожного громадянина і всієї громади та, як наслідок, – успішності цієї громади. Ця взаємодія між громадами та поліцією ґрунтується на принципах взаєморозуміння, довіри», - зазначив керівник Донецької ОДА Павло Кириленко.
Участь у заході взяли представники голови ТГ та поліцейські офіцери громади. Очільник поліції регіону подякував міжнародним партнерам, зокрема представникам Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру, а також органам місцевої влади за підтримку в реалізації потужного проєкту.
Раніше повідомлялося, що керівництво поліції Донеччини підписало меморандум з головами територіальних громад.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Спікер: - Голова Донецької облдержадміністрації Кириленко Павло
- Начальник ГУНП в Донецькій області Семенишин
Микола
- Поліцейський офіцер громади Миколаївської територіальної громади Коваленко Максим

© 2020 zap-inform

Мої відео