Запоріжжя Інформ

Поліція Донеччини взяла всі окружні виборчі комісії під цілодобову охорону

63844 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліцейські припинятимуть всі спроби фальсифікації, щоб забезпечити на виборах чесний результат. Таку вимогу радника міністра внутрішніх справ України Івана Варченка озвучив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу сьогодні, 18 липня.

Напередодні парламентських виборів у Маріуполі відбулися нарада радника глави МВС Івана Варченка та брифінг керівника Нацполіції в Донецькій області Миколи Семенишина щодо готовності поліції до позачергових парламентських виборів.

Іван Варченко закликав суб’єктів виборчого процесу дотримуватися закону та нагадав про відповідальність за порушення виборчого законодавства – від штрафів до до 10 років позбавлення волі.

З початку передвиборчої кампанії до поліції Донеччини надійшло 423 повідомлення про події, пов’язані з парламентськими виборами.

Слідчими підрозділами відкрито 20 кримінальних проваджень. З них 6 – за підкуп виборців. Також задокументовані випадки фальсифікації виборчих документів, перешкоджання здійсненню виборчого права та інші. Складено 25 адміністративних протоколів.

Микола Семенишин відзначив, що з 15 липня поліція Донеччини переведена на посилений режим несення служби, а відучора усі 12 ОВК взяті під цілодобову охорону.

«На забезпечення публічної безпеки та законності виборів на виборчих дільницях буде задіяно майже 3 тисячі поліцейських. Ще 500 співробітників поліції охоронятимуть громадський порядок на вулицях. Ми маємо не допустити спотворення волевиявлення виборців», - відзначив керівник поліції регіону.

Для оперативного реагування на всі повідомлення розгорнуто ситуаційний центр, у якому також чергуватимуть представники інших органів системи МВС – Національної гвардії, рятувальної, прикордонної та міграційної служб та поліцейський омбудсмен. Крім того, по області створені додаткові слідчо-оперативні групи та резерви.

Під час брифінгу поліцейські прийняли від представника ЗМІ заяву про можливе кримінальне правопорушення. Звернення зареєстровано, за ним розпочато перевірку.

Увага! Про усі порушення повідомляйте за телефоном 102.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

© 2020 zap-inform

Мої відео