Запоріжжя Інформ

Банкрутство на Волині: цифри і факти

Банкрутство на Волині: цифри і факти
12218 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 01 серпня 2021 року на Волині 44 підприємства перебувають у процедурі банкрутства. 40 з них - у стадії ліквідації, 3 - в стадії розпорядження майном, 1 підприємство - в стадії санації.
Ще 19 проваджень у справі про банкрутство відкрито щодо фізичних осіб. 12 з них знаходяться в процедурі реструктуризації боргів, 7 - в процедурі погашення боргів. Якщо порівнювати із минулим роком, то на 01.08.2020 року
2 фізичні особи перебували в процедурі банкрутства, - зазначає заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) у Волинській області Ольга Семенюк.
Нагадаємо, можливість визнавати банкрутами фізичних осіб в Україні діє після запровадження у жовтні 2019 року Кодексу з процедур банкрутства. Відповідно до Кодексу реструктуризація передбачає використання розстрочки, прощення (списання) боргів, зміни строків виплати платежів та інших інструментів, щоб вивести боржника з кризової ситуації.
Процедура погашення боргів шляхом продажу майна використовується тоді, коли неможливо погасити борги інакшим способом.
На продаж може бути виставлене будь-яке майно, крім єдиного житла боржника (квартира до 60 кв м або будинок до 120 кв. м), коштів на пенсійних рахунках та у фондах соцстрахування.

© 2020 zap-inform

Мої відео