Запоріжжя Інформ

До двох років блоку аканту Трампа в Facebook

До двох років блоку аканту Трампа  в Facebook
371952 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Заборона Дональда Трампа триватиме щонайменше два роки, повідомила компанія Facebook заявила, що дії експрезидента порушують правила, де встав жорстокий натовп, який штурмував Капітолійський пагорб і влаштував повстання, що призвело до п'яти смертей, "являли собою серйозне порушення  правил публікацій".

Facebook додав, що дворічна санкція являє собою проміжок часу, "достатньо довгий", щоб бути значно стриманим для Трампа та інших світових лідерів, які можуть робити подібні публікації, а також достатній для забезпечення "безпечного проміжку часу після вчинків підбурювання". Однак Facebook досі не прийняв остаточного рішення щодо майбутнього акаунта Трампа. Компанія заявила, що через два роки вона знову оцінить, чи все ще існує ризик для громадської безпеки та потенційні громадянські заворушення.

“Ми знаємо, що будь-яке покарання, яке ми застосовуємо - або вирішимо не застосовувати - буде суперечливим. Багато людей вважають, що приватній компанії, як Facebook, не було доречно призупинити відхідного президента зі своєї платформи, а багато інших, хто вважає, що пана Трампа слід було негайно заборонити довічно ”, -  Нік Клег.

Глобальні справи додано: "Наглядова рада не є заміною регулюванню, і ми продовжуємо закликати до продуманого регулювання у цьому просторі". Повідомлення відбулося після того, як наглядова рада Facebook, експерти з питань політики та журналісти, яких компанія призначила для розв'язання складних питань модерації контенту, вирішили підтримати заморожування платформи на рахунку експрезидента. У травні рада вирішила, що Facebook не повинен був забороняти публікації Трампа на невизначений час і повинен був прийняти остаточне рішення протягом шести місяців. Рада також заявила, що Facebook, серед інших рекомендацій, повинен буде пояснити свої правила щодо світових лідерів та ризику насильства. Зараз Facebook заявляє, що буде мітити публікації, які отримують винятки, і буде  стежити за публікаціями політиків більш уважно, як із повідомленнями звичайних користувачів.

Цей набір рішень від Facebook має серйозні наслідки не лише для акаунта Трампа, але й для національної політики в Сполучених Штатах в осяжному майбутньому. Разом з тим вони вказують, що компанія залишається непохитною, зберігаючи свою владу вирішувати, що політики у загальному підсумку можуть розміщувати на платформі інформацію. Facebook надає більше подробиць про правила, які він може використовувати для покарання політиків, які порушують правила спільноти, потенційно збільшуючи прозорість. З усім тим, саме Facebook має останнє слово щодо примусового застосування, включаючи те, що вважається гідним новин, і залишається на платформі проти того, що порушує правила спільноти та видаляється.

У 2019 році компанія додала більше деталей. Нік Клег, віцепрезидент Facebook з питань глобальної політики та комунікацій, заявив, що Facebook вважатиме, що будь-який політик, розміщений на його платформі, буде цікавим для громадськості, і повинен залишатися в стані спокою - "навіть якщо це в іншому випадку порушить нашу звичайну конфігурацію правил»- і поки суспільний інтерес переважає ризик заподіяння шкоди.

Політика також, мабуть, служить зручним щитом для Facebook, щоб уникнути сутичок із могутніми людьми (наприклад, президентом США).

Зараз Facebook заявляє, що вміст політиків буде проаналізовано на предмет порушень його вказівок спільноти - і зважено проти суспільних інтересів - як і будь-який інший користувач. Хоча це означає, що формалізований виняток з глобальних лідерів зник, більша частина того, що насправді публікації залишаються там, де вони почалися: в руках Facebook.

Зараз Facebook планує призупинити Трампа мінімум на два роки, тобто він відновить свій акаунт на початку 2023 року Трамп, зі свого боку, здається вкрай незадоволеним рішенням Facebook. "Постанова Facebook є образою для рекордних 75 мільйонів людей, а також багатьох інших, які проголосували за нас на фальсифікованих президентських виборах 2020 року", - зазначив Трамп у заяві. 

Теги: До двох років блоку аканту Трампа в Facebook

© 2020 zap-inform

Мої відео