Запоріжжя Інформ

Аліменти платять не тільки чоловіки. На Рівненщині 359 матерів боргують аліменти своїм дітям

Аліменти платять не тільки чоловіки. На Рівненщині 359 матерів боргують аліменти своїм дітям
358541 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 13.05.2021 на виконанні в органах державної виконавчої служби Рівненської області перебуває 15 521 виконавче провадження про стягнення аліментів. З них 417 документів, за якими боржницями є жінки. Найбільша кількість таких випадків, зареєстровано в Сарненському -73, Здолбунівському -56, Рівненському - 52, та Острозькому -36 районах. Кошти повинні сплачуватися матерями на утримання 631 дітей. Проте, лише частина жінок систематично виплачують аліменти, до решти вживаються примусові заходи зі стягнення коштів.
"У квітні цього року, завдяки застосуванню до боржниці тимчасових обмежувальних заходів, вдалося стягнути 90 тисяч гривень заборгованості. Мешканка Березнівщини не змогла перетнути український кордон, тому змушена була погасити борг по аліментам на утримання 2 неповнолітніх дітей. Варто сказати, що нарахування цих виплат відбувається за тією ж процедурою, що і для чоловіків. Жодних преференцій жінки, які не виховують своїх дітей, не мають", - зазначив Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).
Загалом в Рівненській області з 417 жінок-боржниць лише 58 вчасно сплачують кошти для своїх дітей. Решта - 359 матерів боргують виплати.
Серед основних причин невиконання рішень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки - ведення аморального способу життя, відбування покарання, перебування у відпустці по догляду за іншою дитиною. Серед інших причин – оголошення боржниці в розшук, відсутність майна та коштів, відсутність постійного доходу.
Разом з тим, нагадуємо, що за невиконання своїх зобов’язань суди накладають на боржників з аліментів адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.
Працівники державної виконавчої служби Рівненської області продовжують працювати над примусовим стягненням аліментів з недобросовісних боржників, щоб діти змогли отримати довгоочікувані кошти на своє належне утримання.

© 2020 zap-inform

Мої відео