Запоріжжя Інформ

Американське подружжя, яке мешкає у Вінниці, годує безхатченків

Американське подружжя, яке мешкає у Вінниці, годує безхатченків
12409 ПЕРЕГЛЯДІВ

В паспорті вказано американці, а от в душі вони щирі українці. У Вінниці подружжя Лари та Марка Бохан вже багато років поспіль годує тих, хто опинився в скрутному становищі або не може сам себе нагодувати. Щосереди вони приїжджають до залізничного вокзалу для того, щоб нагодувати тих, хто опинився у скруті, важкохворих, алко- та наркозалежних. На свята вони дарують їм набори із їжею.

Бохани переїхали до України 14 років тому. І з того часу вирішили допомагати українцям, адже їм не байдуже на їхню долю. За словами Лари, в місті, з якого вони приїхали, такої потреби у годуванні безхатьків немає. В Каліфорнії створили спеціальні центри, де годують та дають кров безхатькам. Кожного вечора в таких місцях збираються ті, кому необхідна реабілітація. Марк працював в такому закладі багато років, тож і тепер не може пройти повз чиєсь горе.

Вже два роки вони годують людей на вокзалі. Та роблять це через те, що для них неважливо те, що вказано в паспорті, вони цілком та повністю відчувають себе українцями. Багато років вони допомагали Америці. Але приїхавши сюди, вони зрозуміли, що тут також потрібна їхня допомога. Тож тепер за допомогою українських підприємців та волонтерів зі Сполучених Штатів вони забезпечують продуктами тих, хто їх потребує.

Готують вони різну їжу. Коли суп варять, коли каші. На свята постійно є голубці та гарячі напої. За словами одного з безхатьків, він щиро вдячний волонтерам. Адже з 2013 року він не може знайти роботу через інвалідність. А тепер про нього хоча б хтось дбає.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 zap-inform

Мої відео