Запоріжжя Інформ

Заволодіння 3,7 млн грн – на Одещині судитимуть директора комерційного підприємства та інженера технічного нагляду

180295 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону, 11.01.2021 до суду направлено обвинувальні акти стосовно директора одного з комерційних підприємств за фактом заволодіння бюджетними грошовими коштами й службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України) та інженера-інспектора технічного нагляду Управління капітального будівництва Міністерства оборони України за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).


За даними слідства, у 2017 році керівник комерційного підприємства, виконуючи договір підряду щодо реконструкції казарми під 45-ти квартирний житловий будинок для військовослужбовців та членів їх сімей у м. Подільську Одеської області, у відповідних актах умисно завищив обсяг фактично виконаних підприємством робіт та, як наслідок, заволодів бюджетними грошовими коштами на загальну суму 3,7 млн гривень.


Зазначеному сприяла службова недбалість інженера технічного нагляду, який не перевірив обсяги виконаних робіт під час реконструкції казарми, хоча мав відповідний обов’язок.

Він безпідставно прийняв і підписав офіційні документи, які стали підставою для оплати завищених обсягів підрядних робіт, що фактично підприємство-підрядник не виконувало.


Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснював Приморський відділ поліції в м. Одесі Головного управління Нацполіції в Одеській області.


Оперативний супровід – підрозділи кримінальної поліції та Управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: реконструкція,казарми,Військова Прокуратура,Подільськ,Одещина,обвинувальний акт

© 2020 zap-inform

Мої відео