Запоріжжя Інформ

Екскурсію до яхт-клубу «Січ» для вихованців школи-інтернату влаштував МБФ Олександра Петровського «Солідарність»

Екскурсію до яхт-клубу «Січ» для вихованців школи-інтернату влаштував МБФ Олександра Петровського «Солідарність»
10709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше від початку карантину хлопці та дівчата зі школи-інтернату для дітей з вадами розвитку виїхали на прогулянку. На власні очі вихованці побачили лебедів, павичів, нутрію та погодували з рук гусей.

Діти до яхт-клубу приїхали вперше. Зелені галявини, птахи, що вільно гуляють на відстані витягнутої руки — викликають у дітей захоплення.
«Дуже гарна природа, до сьогодні я такого ще не бачив. Для мене було страшною несподіванкою, що птахи підходять так близько. Звичайно, я бачив гусей, але ніколи настільки поруч», — ділиться емоціями вихованець школи-інтернату Нікіта Міщенко.

Таку екскурсію для дітей організував Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність». Окрім знайомства з природою, підготували ще чаювання зі смаколиками та фотосесію. Віцепрезидентка фонду каже, такі поїздки для дітей не тільки дарують гарний настрій, а й відіграють дуже важливу роль для соціальної адаптації.

«Для дітей — це як ковток свіжого повітря. Вони з березня фактично перебували в чотирьох стінах, а цей виїзд «у люди» дарує їм позитивні емоції. Коли діти з інвалідністю виїжджають з інтернату і мають змогу спілкуватись з іншими людьми — це дуже корисний досвід для них», — каже віцепрезидентка фонду Світлана Сербіна.

Міжнародний благодійний фонд «Солідарність» вже понад 10 років допомагає вихованцям школи-інтернату. Влаштовує екскурсії, святкові заходи, запрошує до них перукарів та майстрів з манікюру та робить фотопроєкти.

Автор: МБФС

© 2020 zap-inform

Мої відео