Запоріжжя Інформ

Військовослужбовцю загрожує ув’язнення за повідомлення завідомо неправдивої інформації щодо замінування бази зберігання боєприпасів

Військовослужбовцю загрожує ув’язнення за повідомлення завідомо неправдивої інформації щодо замінування бази зберігання боєприпасів
27511 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України скерувала до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця однієї з військових частин.

   Встановлено, що вказаний молодший сержант контрактної служби, перебуваючи у відрядженні у військовій частині, дислокованої в Гайсинському районі Вінницької області, з мобільного телефону свого співслужбовця здійснив дзвінок на скорочений номер екстреного виклику поліції «102» Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. Під час дзвінка він анонімно повідомив оператору завідомо неправдиву інформацію про: мінування та подальший підрив складів однієї з військових частин - бази зберігання боєприпасів ДШВ. Результатом вищевказаних протиправних дій під загрозу було поставлено громадську безпеку, а також здійснено безпідставне відволікання від виконання своїх обов`язків органів Національної поліції для перевірки вказаного повідомлення про підготовку вибуху, яке в подальшому не підтвердилося.

   Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

   Згідно із ч. 1. ст. 259 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура ,Військова прокуратура Вінницького гарнізону,Центральний регіон України,ув'язнення,скеровано до суду,військовослужбовець,боєприпаси,склад,база

© 2020 zap-inform

Мої відео