Запоріжжя Інформ

Пішов з життя доктор юридичних наук, доцент кафедри загально-правових дисциплін ДЮІ МВС України Юрій Делія

Пішов з життя доктор юридичних наук, доцент кафедри загально-правових дисциплін ДЮІ МВС України Юрій Делія
28587 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 червня на 49-му році життя не стало нашого колеги, наставника, науковця, та гарного товариша - доктора юридичних наук, доцента кафедри загально-правових дисциплін Юрія Делії.

Юрій Володимирович народився у селищі міського типу Нові Санжари, що на Полтавщині 12 березня 1971 року в сім'ї робітників, а після навчання у школі обрав для себе шлях служіння народу України - здобувати вищу юридичному освіту у стінах Донецького інституту внутрішніх справ й далі поєднав свій життєвий шлях з 1997 року саме у стінах інституту та за роки постійної сумлінної, цілеспрямованої діяльності, став справжнім взірцем для працівників та здобувачів освіти. За роки такої діяльності він здобув значних наукових досягнень, захистивши дисертаційне дослідження на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за темою: "Правові основи місцевого самоврядування в Україні" та маючи вчене звання доцента. 

Він вміло поєднував наукову, громадську та активну спортивну діяльність, високо оцінювався, був визнаним науковою спільнотою України, заохочувався державними нагородами, автор понад 150 наукових праць.

Як дослідник у галузі юридичних наук, Юрій Володимирович був взірцем для науковців, які цікавилися Конституційним правом України, адже саме ця галузь знань юридичної науки й була предметом досліджень усього життя Юрія Володимировича.

Для курсантів та студентів Юрій Володимирович став справжнім наставником та взірцем, адже поряд з викладацькою діяльністю він на громадських засадах став тренером збірної команди з волейболу інституту, яка постійно примножує спортивні здобутки інституту на спортивних майданчиках України.

У 2014 році, у часи буремних подій на Сході України, Юрій Володимирович залишився частиною вишу-переселенця, навчаючи Конституційного права здобувачів освіти вже у Кривому Розі, одночасно здійснюючи з колективом щоденні кроки з відновлення діяльності Донецького юридичного інституту МВСУкраїни.

Мабуть саме такі характеристики й надихнули колектив обрати Юрія Володимировича головою профспілкової організації працівників інституту, де за час такої діяльності працівники з впевненістю могли повірити свої права на захист саме видатному науковцю, громадському діячу - Делії Юрію Володимировичу.

Весь його трудовий шлях увінчаний великими здобутками на науковій та освітній ниві, що підтверджується численними заохоченнями, як від керівництва інституту, так і численними відзнаками державних установ, у тому числі й Міністерства внутрішніх справ України.

Він самовіддано працював разом із нами – життєрадісний, привітний, з таким чудовим іскрометним почуттям гумору. Життєлюб та незмінний оптиміст, Людина веселої і щедрої вдачі, він вмів зробити справжнє свято для своїх друзів, підтримати, допомогти, розділити горе і радість. Смерть обірвала життя, сповнене планів, сподіваньта мрій, тепер, на превеликий жаль, нездійсненних...

Таким він і залишатиметься з нами - завжди енергійнимвідкритим, доброзичливим, з незмінною привітною посмішкою на обличчі. Тяжко та боляче усвідомлювати, що Юрія вже не буде поруч з нами… Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях. Щиро співчуваємо рідним покійного.

 

 

 

© 2020 zap-inform

Мої відео