Запоріжжя Інформ

Булінг: правові та психологічні аспекти

Булінг: правові та психологічні аспекти
26987 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області відбувся черговий вебінар, цього разу приділили увагу протидії булінгу.

Розпочали прямий ефір розглянувши поняття булінгу з точки зору закону. Ювенальний прокурор Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 Катерина Капраль на реальних прикладах з судової практики розповіла в яких формах може проявлятися цькування та яка відповідальність чекає на булера. Так, за вчинення булінгу передбачений штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень або громадські роботи від 20 до 40 годин. При цьому за повторне правопорушення або вчинене групою осіб передбачений штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень або громадські роботи від 40 до 60 годин.

Другу частину вебінару присвятили  психологічним аспектам булінгу. Практичний психолог ЗОШ №3 м. Миколаєва Євгенія Курченко розповіла, які причини можуть лежати в основі цього явища, як цькування впливає на учасників та поділилася власним досвідом профілактики булінгу в шкільному середовищі. Серед ключових чинників успіху – спільна робота над проблемою, адже лише поєднавши зусилля всіх зацікавлених сторін, а саме батьків, педагогів та самих дітей ми зможемо зупинити це ганебне явище.

Якщо Вас зацікавила тема, але Ви пропустили прямий ефір, то запис вебінару доступний на Facebook-сторінці Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області за посиланням https://bit.ly/36SVNGz

© 2020 zap-inform

Мої відео