Запоріжжя Інформ

Військова прокуратура зупинила спробу незаконного проникнення до України двох автобусів з РФ

Військова прокуратура зупинила спробу незаконного проникнення до України двох автобусів з РФ
33710 ПЕРЕГЛЯДІВ

 15.05.2020 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрито громадянина, який має подвійне громадянство – республіки Молдова та Російської Федерації, лейтенанта в запасі ЗС РФ.

   Вказаний громадянин РФ у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський-Отач» намагався підкупити  ст. лейтенанта ДПСУ, начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Могилів-Подільський». Таким чином іноземець сподівався отримати дозвіл на безперешкодний пропуск двох пасажирських автобусів з іноземцями  через державний кордон на територію України поза діючих обмежень карантину, що спрямовані на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

   Громадянина Російської Федерації викрито та затримано віськовою прокуратурою Вінницького гарнізону безпосередньо під час передачі суми неправомірної вигоди розміром 50 тис. російських рублів  українському офіцеру-прикордоннику, предмет злочину вилучено.

 

   16.05.2020 за клопотанням військової прокуратури Вінницького гарнізону суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

   18.05.2020 обвинувальний акт у вчиненні іноземцем злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

   Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим СУ ГУНП в Вінницькій області, за оперативного супроводження відділу внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».

Санкція ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання затриманому росіянину у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура, Військова прокуратура Вінницького гарнізону,капітан ДПСУ,скеровано до суду,два автобуси з РФ,іноземці

© 2020 zap-inform

Мої відео