Запоріжжя Інформ

В системі БПД Миколаївщини нагадали про трудові права працівників

В системі БПД Миколаївщини нагадали про трудові права працівників
212099 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напередодні відзначення Міжнародного дня праці юристи системи безоплатної правової допомоги Миколаївщини організували проведення вебінарів на тему: «Захист трудових прав працівників». Про це повідомили в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

Відповідні прямі ефіри відбулись на Фейсбук-сторінках Регіонального центру та Миколаївського місцевого центру надання БВПД. Серед спікерів – правники системи БПД та представники Управління Держпраці у Миколаївській області. Протягом заходів говорили про основні трудові права працівників, правові аспекти звільнення працівників, відпустки без збереження заробітної плати та захисту трудових прав в судовому і досудовому порядку.

За словами директорки Регіонального центру Наталії Гнатуші, наразі тема захисту прав працівників набула особливої актуальності, пов’язано це із введенням на території країни карантину. Деякі недобросовісні роботодавці можуть скористатися необізнаністю своїх працівників і, до прикладу, «відправити» їх у відпустку без збереження заробітної плати. Але варто пам’ятати, що такий вид відпусти є правом працівника і надається лише за його особистого бажання.

«Мало знати свої права, потрібно вміти їх захистити. Допоможуть в цьому юристи від системи БПД. Нагадую, що в період карантину правову допомогу можна отримати не виходячи з дому, скориставшись одним із дистанційних сервісів правової допомоги від держави», - відзначила очильниця Регіонального центру.

Довідково: система БПД інформує громадян про їхні права та механізм їх захисту через:

– офіційний сайт системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/– Фейсбук-сторінку системи БПД https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

– Телеграм-канал «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid

– Інстаграм-сторінку системи БПД https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

– правничу вікіпедію WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua

 

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна:

– за безкоштовним телефоном системи БПД 0 800-213-103

– у месенджері Фейсбук-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

– у публічному чаті Телеграм-каналу «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaidchat

– у приватному чаті системи БПД у Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html

– у приватному чаті системи БПД у Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html
– написавши на електронну пошту центру з надання БВПД (адреси можна дізнатися за посиланням 
https://www.legalaid.gov.ua/ )

Запровадження режиму надзвичайної ситуації та карантинні обмеження — це не перешкода для отримання правової допомоги від держави.

Ми допоможемо захистити Ваші права!

© 2020 zap-inform

Мої відео