Запоріжжя Інформ

Майже 180 тисяч гривень компенсації жертві ДТП допоміг отримати адвокат системи БПД

Майже 180 тисяч гривень компенсації жертві ДТП допоміг отримати адвокат системи БПД
18996 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 80 тисяч гривень матеріальної та 100 тисяч моральної шкоди, завданих внаслідок ДТП отримала мешканка Миколаєва. Допоміг в цьому адвокат Геннадій Константиновський, який діяв за дорученням системи БПД Миколаївщини. Про це повідомили в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївської області.

Під час спілкування з клієнткою адвокат з’ясував, що жінка стала жертвою дорожньо-транспортної пригоди, в результаті чого отримала тілесні ушкодження. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження, в якій клієнтку було визнано потерпілою. Зауважимо, що клієнтка перенесла декілька операцій, після чого знаходилася на амбулаторному лікуванні. На теперішній час вона проходить курс реабілітації. Всі вищевикладені факти підтверджуються історією хвороби, висновками судово-медичної  експертизи. Таким чином жінка витратила значні кошти на придбання ліків,  лікарських засобів та  матеріалів медичного призначення. Загальні  витрати на лікування становлять 85085 грн., частину суми, а саме 11500 гривень, було компенсовано обвинуваченим. Крім матеріальної, клієнтці було завдано ще й моральну шкоду. Зокрема,  негативні зміни в житті клієнтки позначилися на її психоемоційному стані, вона змушена постійно звертатися  за допомогою до близьких та родичів, у зв’язку з чим вона почуває себе джерелом клопоту для родини. Після ДТП постійно відчуває страх  під час переходу проїжджої частини, а  також постійно відчуває трудову неповноцінність, тривогу з приводу майбутнього. На ці факти вказав адвокат у позовній заяві, яку подав до Ленінського районного суду про відшкодування  73585 грн  матеріальної та моральної шкоди - розміром 300 тисяч грн.

За результатом розгляду справи суд постановив задовольнити позов щодо відшкодування матеріальної шкоди в повному обсязі, стосовно відшкодування моральної шкоди - задовольнити позов частково та призначив відшкодувати грошову суму розміром 100 тисяч грн.

© 2020 zap-inform

Мої відео