Запоріжжя Інформ

В Миколаєві відбувся правовий коучинг багатодітних сімей, батьків-усиновлювачів та опікунів

В Миколаєві відбувся правовий коучинг багатодітних сімей, батьків-усиновлювачів та опікунів
35917 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про ключові аспекти захисту прав багатодітних сімей, батьків-усиновлювачів та опікунів йшлося під час правового коучингу, що відбувся сьогодні на базі Громадської організації «Світанок мрій». Про це повідомили в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

Під час заняття учасники дізналися, як спрацює система безоплатної правової допомоги, як отримати первинну правову допомогу, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, в яких випадках держава зобов’язана призначити безкоштовного адвоката та багато іншого. А також визначали алгоритми взаємодії системи БПД та громадськості у сфері захисту прав дітей.

Як відзначає директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша, це перший з-поміж запланованих начальних семінарів для багатодітних сімей, батьків-усиновлювачів та опікунів. Передбачається проведення серії подібних заходів, під час яких роз’яснюватимуть питання в різних сферах права, теми для занять обиратимуть за замовленням учасників.

Крім цього, в рамках заходу відбулося відкриття дистанційного пункту доступу до БПД, працюватиме він в офісі Громадської організації «Світанок мрій». Враховуючи, що серед ключових напрямів роботи ГО є допомога дітям-сиротам, їхнім батькам-усиновлювачам та опікунам, то насамперед робота дистанційного пункту буде націлена саме цю категорію осіб. Втім за бажанням отримати допомогу зможе будь-хто. Консультації надаватимуть працівники Миколаївського місцевого центру з надання БВПД та долучатимуть працівників інших структур, якщо того потребуватиме вирішення того чи іншого питання.

Відзначимо, що отримати правову допомогу можна дистанційно:

✅ зателефонувати на гарячу лінію 0800-213-103

✅ написати на електронну пошту найближчого місцевого центру https://www.legalaid.gov.ua/tsentry/

✅ скористатися правничою вікіпедією https://wiki.legalaid.gov.ua

© 2020 zap-inform

Мої відео