Запоріжжя Інформ

Під Києвом відсвяткують Міжнародний жіночий день в стилі Київської Русі

Під Києвом відсвяткують Міжнародний жіночий день в стилі Київської Русі
39729 ПЕРЕГЛЯДІВ

Древній Київ у Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошує відзначити свято весни та краси в стилі Київської Русі.

7, 8 і 9 березня гостей чекає безліч розваг і оригінальних вистав: кінні шоу, показові виступи з древніх кінних бойових мистецтв, катання на конях, музеї, експозиції, розмаїття страв з багаття, хороводи, ігри з призами, екстремальні атракціони та навіть середньовічний показ мод.

До свята весни і краси Древній Київ приготував подарунок: 8 березня для всіх жінок знижка 50% на вхідні квитки, а для дівчат до 18 років – вхід безкоштовний.

Найкращий спосіб відзначити Міжнародний жіночий день - приїхати до Князівства Київська Русь. Адже в нашій країні жінок шанували здавна. Жінки Київської Русі були писемними, з їх думкою рахувалися, а до їхніх порад прислухалися.

Приїхавши до Древнього Києва, гості здійснять подорож у часі на тисячу років назад, в епоху Київської Русі. Адже тут відтворюється Київ V - XIІІ століть у повному масштабі на основі знань сучасної науки, а також відроджується атмосфера і дух тої епохи.

Ввійшовши у ворота Князівства, гості опиняться в справжньому, живому середньовічному місті. Вони побачать, яким насправді було життя в Київській Русі, прогуляються старовинними вуличками та почують живу мову наших пращурів. Дізнатися більше про русичів можна, відвідавши музеї історичного костюма і дерев'яного зодчества, оглянувши експозиції облогової техніки, кораблебудування і середньовічних тортур.

Тут гості побачать одне з чудес Древнього Києва – унікальних коней рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. До цих прекрасних скакунів можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними, а також проїхатися на них верхи або в екіпажі.

7, 8 і 9 березня жителі Князівства приготували для дорогих гостей святкову розважальну програму, яка почнеться з вражаючого виїзду кінної дружини та параду княжих прапорів.

Продовжиться дійство кінно-трюковими виступами. Гості побачать, які обладунки та зброю використовували середньовічні лицарі в боях. А бажаючі зможуть вдягнути на себе древню бойову амуніцію та самому відчути, як це - надіти на себе десятки кілограмів заліза.

Святковий сюрприз для гостей від жителів Древнього Києва – показ Середньовічної моди. Відвідувачі побачать найрізноманітніші костюми жителів Київської Русі – від звичайного городянина, русича, ремісника, дружинника до великих князя і княгині. Гостям покажуть бойову амуніцію, обладунки та зброю різних епох і народів: від скіфів до половців, угорців, від легендарних амазонок до лицарів Середньовічної Європи. Відвідувачі побачать військову моду, і не на подіумі, а «в дії».

Також глядачам покажуть і традиційну екіпіровку коней. Адже в ці дні пройдуть показові виступи акторів-каскадерів із віртуозного володіння різними видами середньовічної зброї верхи на коні: мечами, списами, сулицями. Крім цього вершники та їх вірні коні продемонструють прийоми середньовічного бою, покажуть види бойових фігур і побудов, що використовувалися в древніх битвах. На ристалищі перед глядачами розгорнеться захоплююче дійство «Князівське полювання», яке повідає гостям, як проходила підготовка до лицарських турнірів, та й до справжніх боїв.

Також відвідувачі побачать виступи кінних лучників: верхи на коні на повному скаку спортсмени змагатимуться у влучності стрільби з справжніх середньовічних луків. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, але, в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

І, як завжди, гості Князівства будуть не просто спостерігати за тим, що відбувається на сцені, але зможуть долучитися до дійства, до веселих давньослов’янських ігор і хороводів.

У Древньому Києві є все, аби кожен гість відчув себе повноправним мешканцем середньовічного міста. Тут можна приміряти історичні костюми часів Київської Русі, в гостях у волхвині – дізнатися таємниці минулого і майбутнього і скуштувати трав'яних напоїв за давніми рецептами. У середньовічній крамниці можна обрати романтичні подарунки для коханих жінок – оригінальні сувеніри ручної роботи. Любителів екстриму порадують швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло». Скуштувати дуже смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах, можна в теплій антуражній Княжій корчмі.

Хто захоче продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, може залишитися на ночівлю в будинку готельного типу "4 кімнати" або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

У Князівстві можна опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37. І вже з першого заняття вчитися керувати конем і влучно стріляти з лука по мішенях, долучаючись до бойовим традиціям наших пращурів!

Древній Київ відкривається о 10:00, програма розпочнеться о 13:30 і триватиме орієнтовно до 17:00.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 200 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно. Акція: 8 березня квитки для дівчат 18 років і старше - 100 грн., а дівчатам до 18 років – безкоштовно

Древній Київ Князівства Київська Русь розташований у Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі», згідно з розкладом на сайті.

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com

 

Теги: Київ,Київська Русь,Україна,8 березня,Міжнародний жіночий день,архітектура,археологія,Ю історія,шоу,музеї,екскурсії,подарунки,коні,кінне шоу,катання на конях

© 2020 zap-inform

Мої відео