Запоріжжя Інформ

У Селидовому поліцейський Петро Москаленко врятував двох дітей, які провалилися під лід

35965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дитяча цікавість ледь не коштувала життя дев’ятирічному хлопчику та його 13-річному товаришу, який кинувся на допомогу другу, однак теж опинився у крижаній воді. На щастя, школярів, двох Дмитриків, вчасно помітив дільничний офіцер Селидівського відділення поліції Петро Москаленко. Поліцейський витягнув дітей із водоймища та відвіз до лікарні.

Як розповів Петро Москаленко, вчора, у свій вихідний він на своїй автівці повертався від родичів додому. Проїжджаючи поблизу місцевої водойми, чоловік помітив двох хлопців у воді. На березі перебувало ще кілька схвильованих людей.

Поліцейський здогадався, що трапилась біда та кинувся на допомогу.

«Мотузки не було, тож схопив єдине, що було під рукою, - ремінець від сумки», - розповідає Петро.

Лід був дуже тонкий і крихкий, і правоохоронець теж опинився у воді. Проте, вже за кілька хвилин він повернувся до берегу разом із дітьми. Після порятунку обох хлопчиків із явними ознаками переохолодження поліцейський відвіз до лікарні. Медики зауважили, що якби діти ще певний час побули у крижаній воді, ця історія могла би закінчитися трагічно.

Виявилось, що група школярів гуляла поблизу водойми, і 9-річний Дмитрик вирішив перевірити міцність криги, ступив на неї та провалився. 13-річний Дмитро згадав, як батько-рибалка вчив його діяти в такій ситуації, і спробував допомогти товаришу. Хлопець ліг на лід і поповз до потопаючого, однак спроби дістати свого маленького тезку виявились марними. Помічник теж потрапив у крижану пастку.

На допомогу поспішила також жінка, що проходила поряд, але їй не вдалося врятувати дітей. Було помітно, що обидва Дмитра вже втрачають останні сили. Саме в цей момент до них і підбіг Петро Москаленко.

Начальник Селидівського відділення поліції Роман Процик та інспектор ювенальної превенції поліції Євген Косогов провідали обох врятованих хлопців.

Молодший Дмитрик вже почувається добре і знаходиться вдома.

«Ще трішки поколюють пальчики на руках, а так вже все гаразд», - розповіла дитина. Хлопчик пообіцяв поліцейським, що ніколи більше не буде гратися на льоду, а коли виросте - стане поліцейським, як і його рятівник.

А ось 13-річний Дмитро ще перебуває у дитячому інфекційному відділенні під наглядом лікарів. Школяр розповідає, що коли побачив, як друг пішов під воду, ні хвилини не вагався, хоча і знав про порятунок з-під льоду тільки в теорії.

«Ми пишаємось вчинком 13-річного Дмитрика і нашим колегою, який помітив у воді дітей та врятував їх», - зауважив начальник Селидівського відділення поліції Роман Процик.

 

Покровський відділ поліції

Донецької області

© 2020 zap-inform

Мої відео