Запоріжжя Інформ

Винесено обвинувальний вирок чоловіку, який займався контрабандою технічних засобів негласного отримання інформації

Винесено обвинувальний вирок чоловіку, який займався контрабандою технічних засобів негласного отримання інформації
28446 ПЕРЕГЛЯДІВ
За якісного публічного обвинувачення прокуратури Донецької області Артемівським міськрайонним судом визнано винним мешканця  м. Світлодарська у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 201, 359 КК України, тобто у вчиненні контрабанди, незаконному придбанні та збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. 
 
Судом встановлено, що у червні 2019 року, чоловік, діючи умисно, придбав через Інтернет  у продавця, зареєстрованого на території Китайської Народної Республіки (КНР), з метою незаконного збуту, спеціальні засоби для негласного отримання інформації, а саме 10 кулькових ручок з вбудованою мініатюрною відеокамерою та мікрофоном. Вартість «товару» склала 10 257 грн.
 
У подальшому зловмисник здійснив переміщення вказаних предметів через митний кордон України під виглядом диктофонів з метою унеможливлення їх ідентифікації. Під час отримання посилки з КНР у приміщенні Світлодарського відділення поштового зв’язку родичку чоловіка затримано, а його протиправні дії задокументовано.
 
Суд визнав доводи сторони обвинувачення аргументованими і повними та засудив чоловіка до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. 
 
Довідково: згідно з Ліцензійними умовами, затвердженими постановою КМУ від 22 вересня 2016 року № 669, діяльність, пов’язана з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації, можлива лише при наявності відповідної ліцензії.
Теги: законісправедливість

© 2020 zap-inform

Мої відео