Запоріжжя Інформ

Реальне виконання судових рішень: прокуратура домоглась передачі громаді земельної ділянки вартістю 43,5 млн грн

Реальне виконання судових рішень: прокуратура домоглась передачі громаді земельної ділянки вартістю 43,5 млн грн
37923 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарським судом Донецької області повністю задоволено позов Артемівської місцевої прокуратури про припинення права Дочірнього підприємства «Артемівський завод стінових матеріалів» на користування земельною ділянкою площею 27,3 га та зобов’язання повернути її на користь Бахмутської міської ради.
 
Прокуратура встановила, що підприємство, яке наразі перебуває на стадії банкрутства, з 2005 року користувалось земельною ділянкою вартістю 43,5 млн грн., проте у 2016 році перестало вносити орендну плату, внаслідок чого заборгованість  перед місцевим бюджетом склала 2,6 млн грн. Крім того, з травня 2016 року у підприємства сплинув строк дії спецдозволу на видобування корисних копалин, а саме глини для виробництва цегли керамічної, виданого Державною службою геології та надр України.
 
Виявлені порушення стали підставою для звернення прокуратури до суду.
 
На сьогоднішній день відповідні зміни щодо передачі територіальній громаді м. Бахмута зазначеної земельної ділянки внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Таким чином вжито дієві заходи щодо реального виконання судового рішення за позовом прокурора.
 
Теги: законісправедливість

© 2020 zap-inform

Мої відео