Запоріжжя Інформ

З 2020-го року почне діяти Е-квиток для студентів – повноцінний аналог звичайним студентським квиткам

З 2020-го року почне діяти Е-квиток для студентів – повноцінний аналог звичайним студентським квиткам
60255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впродовж 2020 року студенти закладів вищої освіти та учні профтеху отримають можливість оформити електронні студентські квитки за допомогою онлайн-сервісу державних послуг «Дія». Відповідну постанову про експериментальний проєкт сьогодні, 18 грудня 2019 року, затвердив Кабінет Міністрів України.

«Для нас важливо робити процес навчання комфортним і зручним для студентів. Запровадження електронного студентського квитка, який повністю перебирає на себе функції звичайного – ще один крок до цієї мети. Ми вдячні Міністерству цифрової трансформації за спільну роботу над експериментальним проєктом і готові працювати надалі – і над розвитком е-квитка студента, і над впровадженням інших корисних інструментів», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Е-квиток студента стане повноцінним аналогом звичайного студентського квитка – він підтверджуватиме статус студента та право на пільги, передбачені законодавством. Е-квиток не вимагатиме додаткового пред’явлення звичайного студентського квитка чи документа, що посвідчує особу. Пред’являти сам е-квиток студента можна буде за допомогою додатку «Дія» на смартфоні.

«Мобільний додаток “Дія” – амбітний проєкт Мінцифри. У тому, що українці готові з задоволенням користуватися ним, ми переконалися днями, коли на бета-тестування мобільного додатку з електронним посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу зареєструвались майже 60 тисяч українців. Наступним сервісом у мобільному додатку стане електронний студентський. І ми раді, що Міністерство освіти та науки підтримує нас у прагненні зробити державні сервіси зручними для громадян», – повідомив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

Замовити е-квиток студента зможе кожен, хто вже отримав звичайний студентський квиток. Процедура є безкоштовною та відбувається виключно за бажанням особи.

Для того, щоб отримати е-квиток, необхідно завантажити на смартфон додаток онлайн-сервісу державних послуг «Дія» та пройти ідентифікацію в ньому. Е-квиток формується в додатку автоматично, якщо в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти є дані про студентський квиток особи.

Формування е-квитка студента також потребуватиме згоди на обробку персональних даних та їх передачу з ЄДЕБО до сервісу «Дія».

Перевірка достовірності е-квитка студента здійснюватиметься за допомогою технічних засобів – унікального QR-коду, сайту ЄДЕБО та Реєстру студентських (учнівських) квитків. Електронний студентський квиток матиме паралельний зі звичайним термін дії.

Автор: admin.strudentinform

© 2020 zap-inform

Мої відео