Запоріжжя Інформ

У Раді ухвалили законопроект проти рейдерства в Україні

У Раді ухвалили законопроект проти рейдерства в Україні
35068 ПЕРЕГЛЯДІВ

На черговому засіданні 362 народних депутата України підтримали рішення на користь проекту закону №0858, який направлений на боротьбу із рейдерством.

Сьогодні, 5 грудня, згідно із даними на офіційному веб порталі Верховної Ради України, був прийнятий проект закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству.

Аграрний сектор економіки потребує захисту від незаконного захвату і відбирання підприємств у їх власників. Даним законопроектом передбачено збереження майнових прав людей, у розпорядженні яких числяться ділянки українських земель.

Як повідомляють автори проекту, головною його ціллю можна назвати утвердження на рівні закону надійних захисників аграрної частки українсько економіки.

Утвердження законопроекту має допомогти запобігти незаконному присвоєнню чужих землеволодінь компаній, які діють у сільському господарстві.

Так, відтепер буде створено більше шляхів запобігання тих неправомірних випадків, коли один і той самий документ договору на оренду земельної ділянки реєструють два або більше рази; захист від присвоєння коштів і підприємств аграрного сектору, а токож іх поглинання за допомогою нелегального присвоєння прав корпоративного характеру;

Також після прийняття даного законопроекту буде більше змоги уникнути несподіваного і неправомірного випису арешту на майно та фінансові збереження підприємств задля припинення їх діяльності.

Слід додати, що за період, коли велася підготовка проекту №0858 до другого читання було надіслано 87 поправок до  комітету з питань аграрної та земельної політики. Із них тільки чотири правки було неприйнято, а решту ухвалили.

© 2020 zap-inform

Мої відео