Запоріжжя Інформ

Під Києвом зустрінуть зиму за стародавніми традиціями

Під Києвом зустрінуть зиму за стародавніми традиціями
15133 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 листопада та 1 грудня Древній Київ у Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошує в незабутню подорож до епохи Середньовіччя. На гостей чекає знайомство з історією Київської Русі та з життям середньовічного міста. А ще: давньослов'янські забави, обряди, гарячі напої та страви з багаття, катання на конях, музеї, майстер-класи, ігри та хороводи.

Приїхавши до Князівства, гості на власні очі побачать, яким було місто Київ в давнину, адже тут (в Київській області, Обухівському районі, селі Копачів) на основі знань сучасної науки відтворюється Древній Київ V-XIII століть в масштабі 1: 1, а також відроджується дух тієї славної епохи.

Гості Князівства зможуть зануритися в життя середньовічного міста часів Київської Русі. Відвідувачі на власні очі побачать шедеври середньовічного дерев'яного зодчества: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян Х-ХII століть, і навіть відтворену дерев'яну Василівську церкву Х століття. До речі, ця церква діюча, і всі бажаючі можуть зайти та не тільки побачити, в яких храмах молилися наші пращури, а й самим поставити там свічку за здоров'я рідних і близьких.

Дізнатися більше про життя наших пращурів можна, відвідавши музеї історичного костюма і дерев'яного зодчества, оглянувши експозиції облогової техніки, кораблебудування і середньовічних тортур.

Наближаються незвичайні вихідні. Адже в ці дні зустрічаються останній день осені та перший день зими. А значить, саме час провести ці дні за містом і зануритися в яскраві забави та обряди наших пращурів.

30 листопада і 1 грудня у Князівстві пройде розважальна програма «Зима постукала у ворота». В ці дні відбудеться старовинний обряд передачі символів влади від Осені Зимі та її коронація.

На Великому ристалищі жителі Древнього Києва здивують гостей веселими виставами та показовими виступами богатирів верхи на конях, із використанням середньовічної зброї. Також вправні воїни проведуть майстер-класи з древніх бойових мистецтв.

І не важливо, яка погода буде за вікном. У Древньому Києві ніхто не замерзне. Адже жителі Князівства запросять всіх взяти участь у веселих давньослов'янських забавах, іграх, конкурсах і запальних хороводах.

Кожен гість і сам зможе перевтілитися в жителя Древнього Києва, вдягнувши обладунки витязя або княжий наряд, випробувавши свою влучність у середньовічному тирі та осідлавши коней рідкісних історичних порід.

Гості дізнаються багато цікавих фактів про цих древніх тварин, зібраних з усього світу в Княжій стайні. До цих прекрасних коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними та проїхати верхи або в екіпажі.

Рухливі ігри на свіжому повітрі допоможуть відновити сили після робочого тижня і отримати заряд позитивної енергії надовго. А традиційні давньослов'янські обряди та забави додадуть гарного настрою і радісних емоцій.

Любителів екстриму чекає потужний заряд адреналіну від швидкісний гірки «Змій Горинич» і канатного спуску «Політайло» з маршрутами різної протяжності та складності. Дітки від 2 до 12 років зможуть розважитися в мотузковому кубі-лабіринті - «Мишоловці».

Відпочити та скуштувати смачних страв і напоїв, приготованих як за сучасними, так і за середньовічними рецептами, можна буде в Княжій корчмі та в альтанках. А для тих, хто вирішить продовжити відпочинок ще на день, є можливість залишитися на нічліг в будинку готельного типу «4 кімнати» та в хостелі, попередньо забронювавши місця.

У Князівстві можна і самому освоїти стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37. І вже з першого заняття освоювати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука, долучаючись до бойових традицій наших пращурів!

Древній Київ відкривається о 10:00, програма розпочнеться о 13:30 і триватиме орієнтовно до 18:00.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 190 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Древній Київ в Князівстві Київська Русь розташований у Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі», див. розклад на сайті.

Детальна інформація на сайті: parkkyivrus.com

 

Теги: Київ,Київська Русь,Князівство,архітектура,археологія,традиції,обряди,слов'яни,коні,кінне шоу,катання на конях,стайня,лицарі

© 2020 zap-inform

Мої відео