Запоріжжя Інформ

Священник відмовив у Причасті кандидатові в президенти США Джо Байдену

Священник відмовив у Причасті кандидатові в президенти США Джо Байдену
207335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відмова уділити Святе Причастя колишньому віце-президенту США Джо Байдену була згідна з церковними приписами. Цей політик від Демократичної партії, який збирається боротися на виборах 2020 року за президентське крісло, вже довгі роки підтримує аборти. У неділю 27 жовтня Байден брав участь у Святій Месі в храмі св.Антонія у Флоренції (штат Південна Кароліна).

Коли він хотів прийняти Святе Причастя, о.Роберт Морі відмовився йому уділяти таїнство. Він зробив це згідно з чинними від 2004 року приписами в дієцезії Чарльстон. Вони, зокрема, зазначають: політикам, які підтримують аборти, належить відмовляти у Причасті, оскільки вони «відкрито співпрацюють зі злом». Це також має на меті як «захист святої гідності Таїнства Вівтаря», так і турботу про «спасіння грішників». Цей припис базований на кан.915 Кодексу канонічного права, який визначає, що не можна допускати до Причастя «осіб, які вперто тривають у явному тяжкому гріху». «Святе Причастя означає, що ми з’єднані з Богом, між собою та з Церквою. Наша діяльність має це відображати», — написав о.Морі у заяві, пересланій до агенції CNA. Кожний, хто підтримує аборти, додав він, «ставить себе поза вченням Церкви».

Сам Джо Байден ніяк не прокоментував факт відмови йому у Святому Причасті. Тільки сказав, що він — практикуючий католик, спирається на вчення Церкви, але нікому не збирається нав’язувати свої релігійні переконання.


Джерело статті: CREDO: https://credo.pro/2019/11/

Джерело фото: https://eadaily.com/

Теги: США,Джо Байден,причастя,Святе причастя,Ваша Надія,Зовнішня політика,новини,Роберт Морі,захист святої гідності Таїнства Вівтаря,спасіння грішників,ми з’єднані з Богом,Бог,Релігія,церква,священник

© 2020 zap-inform

Мої відео