Запоріжжя Інформ

На Донеччині засуджено трьох стрільців окупаційних військ рф, які воювали проти ЗСУ

На Донеччині засуджено трьох стрільців окупаційних військ рф, які воювали проти ЗСУ
319222 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури ухвалено вироки уродженцям міст Торез, Макіївка і Стаханов за державну зраду та колабораційну діяльність (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в органах влади, установах, підприємствах та організаціях на 10 років та конфіскацією майна.
 
          
 
Прокурорами доведено, що у 2022 році троє жителів Донеччини і Луганщини, перебуваючи у тимчасово окупованих регіонах, зрадили своїй державі. Перший воював в Новоазовському районі у складі окремого полку морської піхоти та в мотострілецькій бригаді рф. Також він забезпечував радіозв’язок між російськими підрозділами.
 
Його побратим служив у тому ж підрозділі помічником гранатометника. Крім того, він займався доставкою їжі і боєприпасів на бойові позиції окупантів у Покровському та Бахмутському районах.
 
Третій засуджений - механік-водій «народної міліції лнр». У лавах мотострілецької бригади південного воєнного округу зс рф брав участь в рейдових штурмах укріплень ЗСУ в районі м. Попасна та с. Верхньокам’янське, що на Донеччині.
 
Під час відсічі ворожих атак засуджених затримано нашими військовослужбовцями на території Бахмутського й Покровського районів.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 zap-inform

Мої відео