Запоріжжя Інформ

Протягом одного року в Україні зареєстрували 23 тисячі осіб із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)

Протягом одного року в Україні зареєстрували 23 тисячі осіб із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)
402036 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними МОЗ, протягом 2023 року було зареєстровано 23 тисячі осіб із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) в електронній системі охорони здоров'я. Про це інформував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час телемарафону.

За його словами, лікування ПТСР є можливим, але не легким процесом. Тому в разі виявлення відповідних симптомів важливо звернутися до психолога або сімейного лікаря, щоб уникнути ускладнень.

Міністр підкреслив, що лікування посттравматичного стресового розладу є тривалим та складним процесом у порівнянні з його профілактикою.

"Ми шукаємо інноваційні методи лікування, і Україна відкрита для проведення клінічних досліджень. В даний час ми розпочинаємо детальне вивчення психоделічної терапії на базі нашого центру Лісова поляна в Пущі-Водиці і готові створити клінічну базу для цього. Тому необхідно розвивати цей напрямок", - зауважив Ляшко.

Посттравматичний стресовий розлад виникає у 15-20% людей, які пережили травматичні події. Але за вчасної наданої допомоги можна зменшити цей відсоток, наприклад, шляхом надання підтримки сімейним лікарем.

© 2020 zap-inform

Мої відео