Запоріжжя Інформ

Збирає розвідувальну інформацію руками завербованих українців – заочно підозрюється учасник нзф «днр»

Збирає розвідувальну інформацію руками завербованих українців – заочно підозрюється учасник нзф «днр»
191034 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, в березні 2022 року донеччанин, перебуваючи на тимчасово окупованій території, вступив до складу «1-го армійського корпусу днр зс рф». Саме цей підрозділ брав участь в загарбницьких боях за донецький аеропорт, міста Дебальцеве, Мар’їнку та с. Широкине в 2014-2015 роках. Після повномасштабного російського вторгнення учасники вказаного ворожого підрозділу штурмували, зокрема, м. Маріуполь, м. Волноваху та м. Авдіївку.
 
 
Будучи на посаді заступника командира взводу – командира відділення «легендарного» для окупантів угруповання, сержант почав вербувати громадян України для збору інформації про наших захисників. Підозрюваного цікавило розташування військових частин, вогневих позицій та місць зосередження особового складу і розміщення техніки ЗСУ на території Донеччини. На даний час встановлено, що чоловік вмовив працювати на росіян щонайменше двох «агентів».
 
Нині їхній куратор перебуває в розшуку й стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування. Максимальне покарання згідно з санкцією статті – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео