Запоріжжя Інформ

Митрополита УПЦ (МП) судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Митрополита УПЦ (МП) судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі
275257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Фастівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника однієї з єпархій УПЦ (МП) на Черкащині за фактом порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних і національних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).

Розслідуванням встановлено, що перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, обвинувачений розміщував свої відеозаписи у  «YouTube». У них він негативно характеризував представників і вірян Православної церкви України та інших конфесій, працівників правоохоронних органів, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У його висловлюваннях містилися заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також ознаки підбурювання населення України до розв’язання міжконфесійних конфліктів. Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Фастівського райуправління поліції ГУНП у Київській області за оперативного супроводу Управління СБ України у Черкаській області.

Зазначимо, що стосовно цього священнослужителя в іншому кримінальному провадженні скеровано до суду обвинувальний акт  за фактами скоєння аналогічного правопорушення, а також  виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: # митрополит УПЦ (МП),#порушення прав рівноправності

© 2020 zap-inform

Мої відео