Запоріжжя Інформ

Оперативна інформація від Генштабу станом на 12.00

Оперативна інформація від Генштабу станом на 12.00
431037 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

▪️ Російські військові злочинці здійснюють ракетно-бомбові удари та артилерійське ураження об’єктів цивільної інфраструктури українських міст Чернігова, Сум, Миколаєва, Маріуполя, Авдіївки, Волновахи та передмість великих населених пунктів по всій території України, а також по угрупуваннях військ ЗСУ.

 

▪️ Щоб поповнити трати, ворог перекидає частину "миротворчого" контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну. Залучається велика кількість бойовиків-найманців з інших країн (Сирія, Сербія). Також ворог перекидає ближче до України своїх військових з інших баз. 

 

▪️ На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Білорусь посилює охорону кордону з Україною. Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил Республіки Білорусь у військовій операції проти України на боці окупантів на Волинському напрямку.

 

▪️ На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводить. Ворог здійснює спроби налагодити систему матеріально-технічного забезпечення та відновлює бойову техніку. На території Республіки Білорусь в районі н.п. Кулічиха, за 17 км від кордону України, ворогом розгорнуто базу ремонту та відновлення військової техніки.

 

▪️ На Сіверському напрямку противник утримує позиції поблизу населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не веде, основні зусилля зосередив на вдосконаленні системи логістичного забезпечення угруповання.

 

▪️ На напрямку Бровари – Бориспіль ворог здійснює блокування траси Е95, продовжує заходи із перегрупування військ, поповнення запасів та ведення розвідки. Противник перейшов до оборони та утримує мережу блокпостів на ключових шляхах пересування. Ймовірно, планує захоплення лівобережної частини міста Києва.

 

▪️ На Слобожанському напрямку ворог визначеним складом сил здійснює утримання позицій в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Сватове, Куп’янськ, Велика Писарівка, Московський Бобряк, Лебедин.  Продовжується підготовка до блокування Харкова та захоплення міста Ізюм. Активних наступальних дій не відзначено, за винятком міста Ізюм, де противник намагається оволодіти  населеним пунктом

© 2020 zap-inform

Мої відео