Запоріжжя Інформ

"Happy paw" – домашнім улюбленцям також потрібна підтримка

"Happy paw" – домашнім улюбленцям також потрібна підтримка
412089 ПЕРЕГЛЯДІВ

Домашні тварини вже такі звичні для нас. Більшість людей, що хоча б колись мали улюбленця, просто не розуміють, як можна викидати тварин та полишати їх напризволяще. Але такі далеко не всі. Чимало котів та собак опиняються на вулиці за якийсь проступок. Інколи їх забирають до притулків. Але там також потрібна допомога. І фонд "Happy paw" займається нею.

Із самого початку фонд взявся опікуватися притулками. Заснований у 2012 році, "Happy paw" фактично одразу взяв під крило перший притулок, допомагаючи там із харчуванням та поширенням інформації. Згодом до благодійної діяльності додалася й інформаційна. Поширення переконання, що безпритульна тварина – така ж, як й домашні, пропагування гуманності та гідного ставлення до них – це було й залишається основою діяльності фонду. І такі ідеї він поширює й серед дітей та молоді.

Ще у 2013 році фондом було створено систему пошуку й повернення загублених тварин. Будь-яка людина, яка виявила, що загубилася домашня тварина, може створити оголошення про це на сайті. Так само й ті, хто знайшли тваринку, можуть написати про це. І немає різниці, породиста чи дворова це тварина – у будь-якому разі можна допомогти знайтися улюбленцю.

Першочергово фонд займався тільки собаками. І вже за кілька років з початку існування там змогли створити ініціативу, яка сприяла допомозі навіть в разі, коли людина не може взяти тварину додому. Вперше ще у 2013 році було взято "під опіку" одного песика із притулку. Людина, що вирішила це зробити, фактично стала другом собаці, забезпечуючи їй корм та ліки. Наразі ж ця ініціатива дуже розширилася. Тепер опікун може обговорювати, на що йдуть кошти, приходити до притулку та брати на прогулянку улюбленця, допомагати у пошуку хазяїнів – словом все, що може зробити щасливим і тваринку, й людину.

Наразі фонд працює і з собаками, і з котами. Це і не дивно, адже обидва види хочуть тепла та ласки. І вони заслуговують цього. Фонд зміг створити власний притулок, популяризувати діяльність ще більше, але однаково потребує допомоги небайдужих, адже продовжується співпрацювати із все більшою кількістю притулків. Можна допомогти одноразово, на сайті є відкриті проєкти, на які збираються кошти. А можна взятися допомагати тяжкохворій тваринці, що потребує лікування. Окрім цього на сайті можна й знати собі улюбленця, адже притулки, що співпрацюють із фондом, та небайдужі люди викладають оголошення про те, що "цим тваринам потрібна сім'я".

Окрім допомоги тваринам, фонд вже досить давно створив ініціативу "Біоетика". Уроки доброти, що допомагають у просвітницькій діяльності, проводяться із 2015 року. Від дитячих садочків і до вищих навчальних закладів – всюди можна і треба популяризувати ідею того, що безпритульні тварини – це друзі людей. Влаштовуються екскурсії до притулків, різноманітні акції, навіть було створено посібник щодо відповідального ставлення до тварин. Свого часу було зареєстровано навіть Національний рекорд – в один день у різних містах було проведено величезну кількість таких уроків.

Фонд проводить різноманітні заходи. Були створені "Забіги з собаками" – благодійні марафони, під час яких окрім яскравих вражень збиралися й кошти на притулки та будівництво майданчиків для вигулу тварин. А разом з одним з виробників кормів для тварин було навіть створено настільну гру, що також сприяє інформуванню та гуманне ставлення до тварин.

Фонд допомагає зі стерилізацією тварин, влаштуванням їх, намагається максимально забезпечувати усім необхідним. І цим він справді змінює ставлення людей до тварин. З невеликих проєктів діяльність переросла у співпрацю з великими брендами, що також зацікавлені у тому, щоб в Україні добре ставилися до тварин. Бренди одягу проводять рекламні кампанії спільно із "Happy paw" і також допомагають тваринам. І це чудово, адже таким чином фактично будь-хто може допомогти вирішити проблему безпритульних тварин в нашій країні.

Важливо пам'ятати, що не тільки людям потрібна допомога. Собаки та коти – це вірні друзі, для яких людина може бути усім життям. А гуманне ставлення до тварин може бути першим показником того, як людина ставитиметься і до інших.

© 2020 zap-inform

Мої відео