Запоріжжя Інформ

Неефективні способи контрацепції

Неефективні способи контрацепції
202050 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогоднішній день існує досить багато ефективних способів запобігти небажаній вагітності. Проте багато хто використовують "перевірені" методи, які передаються з покоління до покоління. Тому розглянемо найвідоміші та визначимо надійність кожного з них.   

Календарна контрацепція ⠀    

Метод ґрунтується на обчисленні приблизної дати овуляції у жінки. Зазвичай вона відбувається з 10-го до 17-го дня. Але жіночий організм не годинниковий механізм. Тому працювати строго за календарем та інструкцією наші органи не можуть. Отже, овуляція – справа непередбачувана. Вона може зовсім не наступити цього місяця, а може статися раніше десятого дня або навпаки.  

До того ж можуть совулювати відразу два фолікули та в одному місяці цілих дві яйцеклітини чекатимуть на свох "героїв". Так що, якщо Ви визначаєте овуляцію тільки по днях циклу і вираховуєте "безпечні дні", не дивуйтеся двом смужкам на тесті.  

Перерваний статевий акт. ⠀    

Цей спосіб має на увазі, що еякуляція відбудеться "убік" і при цьому не торкнеться жінки. Теоретично, так. Адже сперматозоїди будуть далеко від яйцеклітини. До того ж перерваний статевий акт був відомий ще за часів античності! Але завдяки такому методу щороку з'являються малюки. Зі 100 пар що практикує цю контрацепцію, 29 отримують вагітність.  

По-перше, сперматозоїди виділяються ще до еякуляції в мастилі під час ерекції. До того ж чітко визначити потрібний час переривання статевого акту не всі чоловіки можуть. Тому, милі пані, якщо Ви бачите у своєму партнері батька своїх дітей, Вам нема чого боятися.  

Спринцювання після статевого акту. ⠀   

Вода, лимонний сік, настої трав тощо. Існують різні "рідини", якими необхідно спринцюватись одразу після статевого акту. У деяких випадках це один зі способів екстреної контрацепції. Але знову ж таки, я повторюся, сперматозоїди знаходяться в мастилі, тому найшвидші могли вже "прокачати" і до того ж сперма досить клейка, тому просто змити її дуже непросто. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 zap-inform

Мої відео