Запоріжжя Інформ

Внутрішньоматкова спіраль

Внутрішньоматкова спіраль
167011 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що стосується матусь, які годують грудьми, ВМС стоїть перша в списку контрацептивів, тому що не впливає на склад молока матері. Установка спіралі проводитися в амбулаторних умовах лікарем гінекологом без необхідності знеболювання, займає близько 10 - 15 хвилин і, окрім легкого дискомфорту, жінка нічого не відчуває.   

Зазвичай спіраль не має жодного негативного ефекту на відчуття під час статевого акту. А після видалення ВМС, яке також проводиться гінекологом, жінка може планувати вагітність у цьому циклі.   

Що стосується недоліків, при використанні металовмісних спіралей місячні стають щедрішими та тривалішими, особливо в перші три місяці. Річ у тім, що матка має адаптуватися до нового об'єкта. Тому в цей період можуть бути кров'янисті виділення між менструацією та тупими болями.  

У поодиноких випадках спіраль може випасти або зміститися (у гормоновмісних спіралей на рахунок цього ризиків менше). Також існують протипоказання до застосування ВМС. Насамперед це вагітність. Тому її встановлюють у перші дні циклу, щоб унеможливити цей фактор.  

Перед встановленням жінка обов'язково здає мазок на флору. Річ у тім, що таким чином мікроорганізми із піхви легко занести в порожнину матки. Тому при інфекційних процесах ВМС протипоказана. Теж стосується і стан шийки – ерозію чи дисплазію доцільно вилікувати перед встановленням спіралі.  

Також гінеколог повинен подивитися жінку на УЗД, оскільки доброякісні пухлини (особливо великих розмірів) та онкологічні захворювання є протипоказаннями для внутрішньоматкової контрацепції.  

У зв'язку з рясними менструаціями, які викликає металовмісні ВМС, не можна використовувати при порушеннях згортання крові.  

Таким чином, зважити все "за" і "проти" допоможе Вам Ваш гінеколог, а також визначитися з вибором спіралі індивідуально для Вас.  

У цих випадках можна або прибрати спіраль, або ж залишити до пологів, щоб не нашкодити дитині. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 zap-inform

Мої відео