Запоріжжя Інформ

На Дніпровщині затримали дівчину, що займалася збутом наркотиків

На Дніпровщині затримали дівчину, що займалася збутом наркотиків
315678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наркозлочинність останнім часом "цвіте і пахне" в Україні. Це помітно за кількістю тих, кого затримують правоохоронці. У Дніпрі, наприклад, затримали 18-річну дівчину.

Дівчина, яка тільки-но перетнула рубіж повноліття, вирішила заробити найлегшим для неї шляхом. Є немало людей, що вважають, нібито заробіток за допомогою поширення наркотичних речовин – це просто, прибутково, а головне безпечно. Але насправді це не так. Поширення наркотичних та психотропних речовин тягне за собою чимале покарання. А найстрашніше те, що нерідко саме молодь піддається на слова про легкі гроші. І платиться потім за це власною волею.

Як повідомляє Головне управління Національної поліції Дніпровщини, 18-річна жителька міста шукала замовників через Telegram-канали. Скоріш за все, з їх же допомогою вона й знаходила наркотичні речовини. Дівчина таким чином отримувала перекази коштів від охочих та побажання щодо замовлень. Після цього вона займалася тим, що поширювала "закладки", ховаючи фасовані наркотики у несподіваних місцях. Замовники потім лише отримували координати місця та фото.

Дівчину спіймали фактично "на гарячому". В момент затримання вона якраз отримувала черговий пакунок з наркотичними речовинами. Після цього були проведені обшуки.

В ході санкціонованих обшуків було знайдено телефон, за допомогою якого зловмисниця й отримувала замовлення та відправляла місця сховків, власне посилку з забороненими речовинами та ще близько сотні вже розфасованих пакунків з психотропами. Їх вона планувала збути за допомогою "закладок". Загалом виявлені речовини оцінюють у близько 21 тисячу гривень.

Виявлені в ході обшуків речовини відправили на експертизу. Дівчину затримано та невдовзі їй буде оголошено про підозру.

Затриманням зловмисниці займалося управління боротьби з наркозлочинністю міста Дніпра. Тепер їй загрожує відповідальність за частиною 2 статті 309 (поширення наркотичних речовин у великих масштабах). Санкції – від двох до п'яти років позбавлення волі. Інші обставини справи з'ясовуються у ході слідства, що триває.

© 2020 zap-inform

Мої відео