Запоріжжя Інформ

Які зміни в медичній сфері відбулися після засідання Кабінету Міністрів? Детальніше:

Які зміни в медичній сфері відбулися після засідання Кабінету Міністрів? Детальніше:
430591 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно відбулося офіційне зібрання Кабінету Міністрів України, після якого стали відомими декілька прийнятих там нових рішень.

 

По-перше, міністри погодилися з потребою встановлення кисневих ліжок для лікарень у Закарпатті і якнайскоріше забезпечать ними медичні заклади на даній території. Це обумовлюється значною необхідністю подачі кисню для тяжкохворих пацієнтів від коронавірусної хвороби.

 

По-друге, було офіційно визначено і розподілено кошти з державного бюджету в сумі 312 мільйонів 25 тисяч гривень для вчасної видачі заробітної плати медичним працівникам. Особливої уваги, на думку міністрів, потребують медичні заклади, де надається первинна, вторинна, третинна й екстрена допомога лікарів, яка відповідає програмі державних медичних гарантій щодо надання послуг населенню. Крім того, грошова допомога буде надана тим закладам, які ведуть свою діяльність за допомогою державного бюджету.

 

Також відомо, що уряд цілком погодився на офіційне оформлення рішення про попередню оплату послуг, продукції та робіт, які потрібні для запобігання коронавірусу.

 

Подробиці кожного з прийнятих рішень читайте на сайті Кабінету Міністрів України.

© 2020 zap-inform

Мої відео