Запоріжжя Інформ

Поява нового виду коронавірусу “Омікрон”

 Поява нового виду коронавірусу “Омікрон”
325260 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий штам COVID 19, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейським центром по контролю за хворобами спричиняє у зараженого стан занепокоєння.

 

Найперші випадки захворювання “Омікроном” спостерігалися у Південно-Африканській республіці, Лесото, Мозамбіку, Зімбабве та декілька інших. Крім того, помітили розповсюдження даного вірусу вже і в Ізраїлі, Бельгії та Гонконгу. Як коментують спеціалісти, це спричинено відвідуванням туристами африканських країн. Також є гіпотеза, що цей вид вірусу може доволі стрімко розповсюджуватися між людьми.

 

Проте поки що залишається невідомим чи “Омікрон” є складнішим в перебіганні ніж, наприклад вірус “Дельта”. До того ж все частіше виявляються випадки захворювання вірусною хворобою у Південній Африці. Певні відомості інформують, що даний штам може мати понад 30 різних видів мутацій. Лікарі наголошують, що якісними методами проти вірусу “Омікрон” так само є захисні маски, перебування на безпечній дистанції та слідкування за чистотою рук.

 

За даними Міністерства охорони здоров’я на час 29 листопада випадків захворювання “Омікроном” не спостерігається. Ще МОЗ радить зараз не подорожувати до країн, де поширюється даний вірус.

© 2020 zap-inform

Мої відео