Запоріжжя Інформ

Поява "спеціальних" вакцин для лікарів на Україні

Поява "спеціальних" вакцин для лікарів на Україні
207263 ПЕРЕГЛЯДІВ

На днях до України надійшли безкоштовні вакцини для профілактики грипу серед медичних працівників, в розмірі 30 тисяч доз. Їх було отримано в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI.

 

Дані вакцини було вироблено в Кореї. Вона застосовується відразу від чотирьох штамів захворювання. Їх було доставлено приблизно 17-19 листопада на територію України. Таку інформацію надав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу. Як саме розподілити? Кому і скільки? - вирішують місцеві департаменти охорони здоров’я.

 

Додатково, влада стверджує, що були закуплені 180 тисяч доз вакцин від вірусу за кошти державного бюджету. Країни-постачальники — Франція та Німеччина. В першу чергу, вони будуть використані групою найбільшого ризику, це — медичні працівники, військові, освітяни, люди похилого віку (старше 60) та інші громадяни. Крім того, міністр Віктор Ляшко повідомив, що щеплення від корона вірусу і грипу безсумнівно можна робити одночасно, але при цьому в різні руки.

 

Загалом за добу виявлено 14 325 випадків COVID 19 (з них дітей 1183 дітей). Тому ми закликаємо вас бути обачними та берегти своє здоров’я.

© 2020 zap-inform

Мої відео