Запоріжжя Інформ

ЄС: Мережа спецназу шукає вибухових безпілотників для антитерористичних операцій

ЄС: Мережа спецназу шукає вибухових безпілотників для антитерористичних операцій
12889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мережа сил спеціального призначення ATLAS, що фінансується ЄС, сподівається вивчити можливість використання дронів, оснащених вибухівкою, "як зброю тактичної підтримки і, зокрема, для злому вікон", йдеться в програмі роботи на 2023 рік, отриманій організацією Statewatch.

Мережа також планує отримати "чотириногого робота" в рамках зусиль з інтеграції "інноваційних технологій у розвідувальні та інтервенційні операції".

Передбачається, що робота над інноваційними технологіями коштуватиме майже 390 000 євро. У робочій програмі йдеться про те, що загальний бюджет мережі на 2023 рік становитиме 3,75 мільйона.

У середньостроковій перспективі мета мережі - підвищити "оперативну готовність до початку спільних операцій по всій Європі", а в довгостроковій - "підтримати місії ЄС у третіх країнах і, отже, покращити реалізацію Європейського порядку денного з безпеки".

 

Мережа ATLAS була створена після терактів 11 вересня 2001 року в США і об'єднує 38 "підрозділів спеціального втручання" з усіх країн-членів ЄС, а також два підрозділи з Великобританії - поліцейську службу Північної Ірландії та підрозділ з вогнепальної зброї столичної поліції.

© 2020 zap-inform

Мої відео