Запоріжжя Інформ

Пандемія COVID19 призвела до зниження підтримки видобутку горючих корисних копалин: звіт ОЕСР

Пандемія COVID19 призвела до зниження підтримки видобутку горючих корисних копалин: звіт ОЕСР
125696 ПЕРЕГЛЯДІВ

COVID19 призвів до механічного зниження підтримки викопного палива у 2020 році, але зростання економічної активності та цін на енергію означають, що ціни, ймовірно, знову зростуть у 2021 році.

Новий економічний аналіз Організації економічного співробітництва та розвитку за 1 листопада показує, що в 2020 році підтримка горючого палива знизилася на 10% до 183 млрд доларів США в 50 країнах з розвиненою економікою. У транспортному секторі відбулося зниження підтримки на 15% у зв'язку зі скороченням використання палива через обмеження мобільності під час пандемії. Серед видів палива найбільше падіння відбулося у нафтовому секторі, де підтримка знизилася на 19%.

 

 Якби ця тенденція зберігалася і після надзвичайного фінансування, пов'язаного з COVID, вона стала б частиною структурної політики, що тільки посилило б зусилля щодо поступової відмови від підтримки викопного палива. Заходи відновлення COVID-19, що реалізуються по всьому світу, дають можливість перерозподілити державні ресурси на користь екологічних і кліматичних цілей.

© 2020 zap-inform

Мої відео