Запоріжжя Інформ

Країни G20 виділять 45 мільярдів доларів Міжнародному валютному фонду на подолання кризи після пандемії

Країни G20 виділять 45 мільярдів доларів Міжнародному валютному фонду на подолання кризи після пандемії
201657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країни Великої двадцятки обіцяють виділити близько 45 мільярдів доларів США Трастовому фонду Міжнародного валютного фонду  зі скорочення бідності та розвитку та Трастовому фонду із забезпечення стійкості та стабільності на римській зустрічі. 

«Ми, лідери країн "Групи двадцяти", зустрілися в Римі 30 та 31 жовтня, щоб розглянути найбільш актуальні глобальні виклики сьогоднішнього дня та об'єднати спільні зусилля для успішнішого подолання кризи, спричиненої вірусом COVID-19, та забезпечення сталого та інклюзивного зростання в наших країнах. і у всьому світі. Як головний форум міжнародного економічного співробітництва, ми віддані подоланню глобальної кризи в галузі охорони здоров'я та економіки, спричиненої пандемією, яка торкнулася мільярдів життів, значно сповільнила прогрес у досягненні Цілей сталого розвитку та порушила глобальні ланцюжки поставок та міжнародну мобільність. Враховуючи це, ми висловлюємо глибоку вдячність фахівцям у галузі охорони здоров'я та догляду за хворими, працівникам передової лінії, міжнародним організаціям та науковій спільноті за їхні невпинні зусилля щодо боротьби з COVID-19.

Підкреслюючи найважливішу роль багатостороннього підходу у пошуку спільних ефективних рішень, ми домовилися й надалі зміцнювати наші спільні заходи реагування на пандемію та прокладати шлях до глобального відновлення, приділяючи особливу увагу потребам найуразливіших верств населення. Ми вжили рішучих заходів щодо надання підтримки країнам, які найбільше потребують подолання пандемії, підвищення їх стійкості та вирішення найважливіших проблем, таких як забезпечення продовольчої безпеки та екологічної стійкості. Ми погодили спільне бачення боротьби зі зміною клімату і зробили важливі кроки для досягнення гендерної рівності.

 

Ми продовжуватимемо підтримувати відновлення економіки, уникаючи передчасного згортання заходів підтримки, зберігаючи при цьому фінансову стабільність та довгострокову бюджетну стійкість та захищаючись від ризиків падіння та негативних побічних ефектів. Центральні банки уважно стежать за динамікою цін. Вони діятимуть у міру необхідності для виконання своїх мандатів, включаючи забезпечення цінової стабільності, при цьому розглядаючи інфляційний тиск у тих випадках, коли він носить тимчасовий характер, і зберігаючи прихильність до чіткого інформування про позиції в галузі політики. Ми, як і раніше, пильно стежимо за глобальними проблемами, які впливають на економіку наших країн, такими як порушення в ланцюжках поставок. Ми спільно відстежуватимемо і вирішуватимемо ці проблеми в міру відновлення наших економік і підтримуватимемо стабільність світової економіки. Ми зобов'язуємось просувати перспективний порядок денний, викладений у Плані дій G20, оновленому у квітні 2021 року, і ми вітаємо четвертий Звіт про хід роботи. Ми підтверджуємо зобов'язання щодо обмінних курсів, взяті міністрами фінансів та головами центральних банків у квітні 2021 року.» - йдеться у підписаний лідерами G20 Римській декларації.

© 2020 zap-inform

Мої відео