Запоріжжя Інформ

Довелось відкласти: чому суд переніс слухання у справі розстрілів на Інститутській?

Довелось відкласти: чому суд переніс слухання у справі розстрілів на Інститутській?
72781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Святошинському райсуду міста Києва довелось перенести засідання у справі про розстріли учасників акцій протестів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. Наразі все ще триває розгляд справи стосовно двох ексберкутівців. Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка звинувачують у смерті представників Небесної сотні. Але через неявку свідка суд знову відклав слухання, тепер воно має відбутись 10 лютого.

До зали судового засідання прийшли усі: судді, адвокати, обвинувачені, сторона захисту, обвинувачення, проте представник свідків вирішила не з’являтись. Під час відкладеного засідання мало відбутись офіційне слухання свідків тієї страшної події. Сьогодні своїх свідків мав привести захист, проте свідка не було з якихось причин. Судом було запропоновано не чекати на свідка, а провести слухання без неї, спираючись на матеріали того, що вона розповідала раніше. Але обвинувачення виступило проти такого рішення. Воно переконане, що краще буде розглядати свідчення Закревської безпосередньо за її особистої участі.

Представник потерпілих сказала, що рішення може прийняти суд на власний розсуд. Що ж стосується сторони захисту, то вони не заперечували дослідження даних, які було надано раніше. Проте суд вирішив відкласти слухання та взяти перерву задля того, щоб з’ясувати, чому не прийшла свідок та запросити її на наступне засідання. Крім того, суддя підкреслив, що аби не втратити жодних деталей, після того, як захист представить всіх своїх свідків, буде проведено доповнення матеріалів судового розгляду. Сергій Дядчук, який виступає у ролі судді у цій справі, переконаний, що помилки в таких довгих та заплутаних справах можуть трапитись навіть з технічних причин. Саме тому необхідно буде уважно вивчити всі матеріали справи після слухання.

Першими отримає таку можливість обвинувачення, після чого матеріали передадуть потерпілим та їхнім представникам. Останніми доступ до справи отримає захист. Наприкінці цього процесу суд планує поговорити з обвинуваченими. За словами судді. Приблизно вони вже визначили час, коли і яка зі сторін отримає можливість ознайомитись із матеріалами та додати свої дані до справи. У квітні така нагода буде в обвинувачення, проте все інше залежатиме від того, як триватиме розгляд справи.

Через те, що частина потерпілих не місцеві, 28 квітня планують провести дистанційне слухання, аби кожен мав право долучитись до розгляду справи.

Також нагадуємо, що 29 грудня 2019 року відбувся обмін полоненими. Через те, що Україна отримала додому 127 полонених, вона мала передати 5 ексберкутівців, які були звинувачені в тому, що сталось того страшного дня. Також нам необхідно було звільнити трьох учасників тих подій: Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. А от ще двоє, Сергій Тамтура та Олександр Маринченко, були звільнені під особисте зобов’язання. Тож тепер суд розглядатиме справу лише стосовно двох учасників тих подій.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 zap-inform

Мої відео