Запоріжжя Інформ

Дніпровські призери конкурсу «Майбутнє України»

Дніпровські призери конкурсу «Майбутнє України»
171031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відбувся фінальний етап ХI Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України». Четверо школярів Дніпропетровського відділення Малої академії наук здобули призові місця.


«Юні науковці області показали високі результати на загальнонаціональному рівні. Вони представили свої інноваційні проєкти в галузях екології, електроніки, приладо- і машинобудування, робототехніки, інформаційно-телекомунікаційних систем», - відзначили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.


Конкурс проходив у два етапи. На обласний подали 28 індивідуальних проєктів. Проте, для фіналу журі обрали 7 найкращих наукових робіт.
Учасники конкурсу вже за традицією змагалися в 7 номінаціях: екологія та ресурсозбереження, електроніка та приладобудування, інформаційно-телекомунікаційні системи, матеріалознавство і перспективні технології, машинобудування, робототехніка, технічна творчість і винахідництво.
За результатами конкурсу є декілька призерів.

Учень 11 класу Дніпровського ліцею інформаційних технологій Артем Кисельов здобув 1 місце в номінації «Технічна творчість і винахідництво». Хлопець розробив мобільний автономний пристрій для діагностики гострих респіраторних захворювань.

2 місце посів 11-класник Кам’янського технічного ліцею ім. Анатолія Лигуна Микита Андрушко. Він представив проєкт «Розробка власної гри за допомогою 3-D двигуна «Unity» і мови програмування C#».

Отримала відзнаку також 10-класниця Криворізького Центрально-Міського ліцею за дослідження властивостей інгібіторів корозії, створених на основі рослинної олії.

3 місце здобув учень 11 класу Артем Авенесов Криворізького Центрально-Міського ліцею. Хлопець розробив пристрій для регенерація тепла стічних вод.

© 2020 zap-inform

Мої відео