Запоріжжя Інформ

10 нових рекордів встановили українці за час карантину

10 нових рекордів встановили українці за час карантину
232084 ПЕРЕГЛЯДІВ

Самоізоляція — не привід впадати в меланхолію. Це довели українці, які за час карантину встановили 10 нових рекордів. Щоправда і тут не обійшлось без коронавірусу. Адже одним з нагороджених став головний лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергій Цинтар. За те, що вилікував першого в Україні хворого на COVID-19.

За інформацією керівниці Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової у період карантину працівникам довелось перейти на віддалену, але посилену форму роботи.

«Якщо раніше наш експерт був присутній на рекорді і фіксував досягнення у відповідності до міжнародних правил, то тепер вимоги до формування доказової бази стали жорсткішими і в обов’язковому порядку включають наявність фото- та відео підтвердження, яке заявник на рекорд має підготувати самостійно», — розповіла Лана Вєтрова.

Проте нові умови жодним чином не зупинили потенційних рекордсменів і НРРУ й надалі отримує нові заявки на рекорди. За період карантину, з 17 березня, вже зареєстрували 10 рекордів України. По два досягнення у категоріях — «Наука і технології», «Діти», «Людські досягнення», «Спорт та ігри». По одному в категоріях «Жива природа» та «Колекції».

© 2020 zap-inform

Мої відео