Запоріжжя Інформ

Як працює наказ про щеплення на практиці

Як працює наказ про щеплення на практиці
258294 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з наказом №958 МОЗ України, безкоштовне щеплення тепер можуть отримати не тільки особи з групи ризику, а й усі, хто не має підтвердження вакцинації у дитинстві або антитіл до кору.

 

Дніпрянці Анастасії у дитинстві не робили щеплення через проблеми зі здоров’ям. На початку цього року вона вирішила, нарешті, вакцинуватися. Та це, каже, виявилося непросто. Знайти вакцину в аптеках міста на той час не вдалося. Тож, нововведенням дівчина дуже зраділа.

“Бесплатно тогда могли вакцинировать только людей из группы риска — врачей, студентов, детей, людей которые контактировали с больными корью. Я ни в одну из групп не входила и бесплатная прививка мне не полагалась”, - розповідає Анастасія.

 

“Если вы сомневаетесь, что была вакцинация, вы можете сдать иммуноглобулин G, посмотреть на результат и, если он отрицательный, привиться от кори”, - каже сімейна лікарка Олександра Волосяна.

 

Як повідомляють у департаменті охорони здоров’я міськради, у Дніпрі на залишку понад 18 тисяч доз вакцини.

“Отримати дозу вакцини можна у тому медзакладі, де працює ваш сімейний лікар, терапевт чи педіатр. На початку літа вакцинуватися безкоштовно також можна у приватних медзакладах та лікарів-ФОПів, які підписали договір з Національною службою здоров’я України”, -  йдеться на офіційній сторінці голови МОЗу.

 

З початку року в Дніпрі зареєстрували 300 випадків захворювання на кір, з них лише 19 людей мали повний вакцинальний комплекс. Переважна більшість захворілих — дорослі. Лікарі наголошують, єдиний метод зупинити поширення недуги — щеплення.

 

 

Читайте також: В Україні робитимуть безкоштовні щеплення

© 2020 zap-inform

Мої відео