Запоріжжя Інформ

Серед усіх виявлених випадків раку молочної залози — 30% у запущеній стадії

Серед усіх виявлених випадків раку молочної залози — 30% у запущеній стадії
230242 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рак молочної залози посідає перше місце серед онкологічних хвороб у жінок. У зоні ризику ті, хто не народжували або мають пізню дитину; жінки, старші сорока років; або ж ті, хто мають шкідливі звички та ведуть малорухливий спосіб життя. Найпоширеніша проблема діагностики хвороби на пізніх стадіях — несвоєчасне проходження обстежень, кажуть лікарі.

У Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, який відзначають 15 жовтня, дніпровські спеціалісти вкотре нагадали про загрозу недуги. Наголошують: тільки у Дніпрі за 2018 рік виявили 517 випадків цієї хвороби, до того ж у 30% випадків - запущена стадія.  Тоді як на перших стадіях недугу цілком можна подолати, розповіла під час пресконференції акушерка-гінекологиня Алевтина Семенко.

Самообстеженню повинна навчитися кожна жінка і проводити його щомісячно на 7-14 день менструального циклу починаючи з 20 років”, — акцентувала Алевтина Семенко.

До 35 років рекомендується проходити УЗД, а від 35 до 40 років — пройти первинну мамографію. Особливу увагу слід звернути тим, у кого в сім’ї вже були випадки раку молочної залози. А вже починаючи з 50 років мамографію рекомендують проходити кожні два роки.

© 2020 zap-inform

Мої відео