Запоріжжя Інформ

Надзвичайна ситуація: вибух в районі вулиці Байкальської (ОНОВЛЕНО)

Надзвичайна ситуація: вибух в районі вулиці Байкальської (ОНОВЛЕНО)
259890 ПЕРЕГЛЯДІВ

В районі вулиці Байкальської ввечері 28 жовтня стався вибух. За повідомленнями наших журналістів йдеться про надзвичайну ситуацію на олійноекстракційному заводі "Потоки". На місце прибули екіпажі патрульної поліції і ДСНС. Уповноваженого Державної служби надзвичайних ситуацій на територію заводу станом на 23:30 не допускають. За словами працівників підприємства, постраждалих немає.

Закликаємо мешканців навколишніх вулиць зачинити вікна та кватирки у вікнах.

Як повідомила вже на ранок 29 жовтня речниця управління Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Порушення правил робіт з підвищеною небезпекою".

"Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень, або виправні роботи строком до 2 років, або обмеження волі до 3 років з позбавленням права займати деякі посади або вести певну діяльність. На даний момент триває досудове розслідування, призначено проведення відповідних експертиз. Що саме стало причиною вибуху - встановлює слідство", - зазначила Ганна Старчевська.

Керівництво заводу, за словами речниці, не перешкоджає роботі правоохоронців. Щодо заяв від мешканців вулиць, розташованих поруч з заводом, то їх наразі до поліції не надходило.

"Вибух стався на складі шроту (продукт переробки насіння соняшнику) площею 2675 кв. м. та прилеглої адміністративно-побутової будівлі, площею 525 кв.м., - прокоментував заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дмитро Кудрявцев. - Загальна площа руйнування склала 4200 кв. метрів. Вибухом знищено повністю склад, вибито вікна та двері адмінбудівлі. За попередніми даними, вибухнула пилоповітряна суміш шроту через несправну вентиляцію складу. 

ДСНС-ники заспокоюють: загрози життю та здоров`ю дніпрян немає.

Ми стежимо за ситуацією. Подробиці дивіться у наших випусках новин!

© 2020 zap-inform

Мої відео