Запоріжжя Інформ

Піщані війни: Максим Голосний захистив Єлизаветівку від геологорозвідників

Піщані війни: Максим Голосний захистив Єлизаветівку від геологорозвідників
33393 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завершився розгляд апеляційної скарги КП «Дніпроприродресурс» до Єлизаветівської сільської ради. Остання не надала дозвіл комунальному підприємству на проведення геологорозвідки на земельній ділянці, що розташована в межах об`єднаної територіальної громади, і раніше виграла суд першої інстанції.

Предмет суперечки дуже простий: обласна рада дала завдання дослідити в геологічному сенсі цю ділянку і вирішити питання можливого видобутку на цій території корисної копалини місцевого значення — піску. Він потрібний для здешевлення будівництва доріг”, - переконував адвокат КП «Дніпроприродресурс» Петро Романенко.

«Ми неодноразово відмовляли комунальному підприємству, тому що видобуток корисних копалин на території територіальної громади не відповідає її інтересам. Чому? Тому що ніхто ніколи не оцінював комплексне навантаження такого видобутку на підземні води саме Єлизаветівської сільської ради», - вкотре заявив уповноважений представник Єлизаветівської сільської ради Максим Голосний.

Жителі Єлизаветівки не згодні з тим, щоб у межах ОТГ видобували пісок. На їхню думку, це може призвести до падіння рівня води в колодязях та свердловинах, що стане локальною катастрофою, оскільки централізованого водопостачання в Єлизаветівці немає і ніколи не було. У третьому апеляційному адміністративному суді завершили розгляд доказів і провели дебати. 

У підсумку апеляційну скаргу КП «Дніпроприродресурс» на рішення суду першої інстанції залишили без задоволення. Єлизаветівці перемогли.

 

© 2020 zap-inform

Мої відео