Запоріжжя Інформ

Винуватцеві смертельної ДТП у Луцьку змінили запобіжний захід: з'явилися нові деталі

Винуватцеві смертельної ДТП у Луцьку змінили запобіжний захід: з'явилися нові деталі
272730 ПЕРЕГЛЯДІВ

Будь-яка дорожньо-транспортна пригода є тим, що викликає занепокоєння у людей. А особливо це стосується таких ситуацій, коли є постраждалі, та ще й не один. Саме це сталося у Луцьку. І ситуація мала розвиток. А тепер винуватець отримав новий запобіжний захід, адже все тільки погіршується для нього.

Аварія, про яку йде мова, насправді сталася ще у середині грудня. Тоді, вдень, на пішохідному регульованому переході кілька осіб переходили дорогу як зазвичай. Вони це робили саме тут вже не перший раз, дотримувалися усіх правил поводження на дорозі та навіть і не думали, що станеться така ситуація. Але саме у той злополучний день від поліції намагався втекли автомобіліст. І саме він не зупинився на переході, а здійснив наїзд. Він пересувався на швидкості, що сильно перевищувала дозволену. І йому не було ніякої справи до того, що на переході було багато людей. Він втікав. І травмував кількох людей таким чином.

Як кажуть очевидці, люди просто розлетілися. Когось, хто потрапив під колеса, він протягнув у повітрі. Інші водії намагалися його зупинити, затисли своїми машинами. Але фіналом такої гонитви стало те, що горе-водій фактично зніс електроопору, дорожній знак і, нарешті, зупинився. В дерево. Поки він гнав – постраждало п'ятеро (за іншими даними – шестеро) осіб. А водієм, як виявилося, був взагалі неповнолітній хлопець. Так само, як і його пасажири.

Всі ті, хто перебували в машині, хотіли втекти. Але їм це не вдалося. Їх затримали. Водієві наступного ж дня оголосили підозру. Тоді ж і стало відомо, що як мінімум двоє постраждалих опинилися у реанімації. Жінка з сином отримали тяжкі травми, потерпіла перенесла кілька операцій. У неї виявилася черепно-мозкова травма. Окрім цього було зламано кістки черепа. Її стан був важкий. І вона не змогла з нього вийти, померши у лікарні.

Водій, що спричинив аварію, виявився учнем міського професійного училища. Він мав гарну характеристику. Але з якихось причин із друзями вирішив так розважитися. Вони знімали відео в машині. І саме так їх і помітила поліція. Що важливо – ніяких речовин у крові водія та пасажирів не було. Скоріше за все, зіграв роль адреналін. Але час назад не повернути, так само як і загиблу. І хлопцеві, що визнав свою провину, обрали запобіжний захід.

16-річний підліток отримав досить поблажливу міру обмеження. Його посадили під домашній арешт із можливістю відвідувати навчання. Під час цього повинні були продовжити розслідування. І всі нібито й погодилися із таким вибором. Але днями розкрилися інші деталі. І вони потягнули за собою не просто зміну міри запобіжного заходу для винуватця цієї ситуації, а й додавання ще двох статей до обвинувачення.

Як виявилося, кермування транспортом було незаконним не лише через те, що водій неповнолітній, а й через те, що це було заволодіння автівкою незаконно. Вітчим, чий автомобіль це й був, не дозволяв ним користуватися. Окрім цього, з'ясувалося, що до того ж він був причетний до розбою – разом із товаришем він, застосувавши газовий балончик, викрав телефон. Тому фактично замість однієї статті Кримінального кодексу, відповідальність хлопець понесе одразу за три. Тому тепер повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за частиною 2 статті 187 (розбій групою осіб), частиною 2 статті 289 (заволодіння транспортним засобом) та частиною 2 статті 286 (порушення ПДР). Через такі нові деталі запобіжний захід було змінено на тримання під вартою. І якщо раніше хлопцеві загрожувало до 8 років позбавлення волі, то тепер можливе покарання становить до 10 років за ґратами.

© 2020 zap-inform

Мої відео