Запоріжжя Інформ

У Дніпрі горів дах багатоповерхівки

У Дніпрі горів дах багатоповерхівки
144662 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час ремонтних робіт в одному із будинків міста Дніпра сталося займання. Горів дах. Полум'я почало перекидатися і на квартири.

Стало відомо про серйозну пожежу у Дніпрі. Горіло у житловому масиві Слобожанський, що знаходиться в Амур-Нижньодніпровському районі міста. Загрозлива за своїми масштабами пожежа досягала 200-т квадратних метрів за площею.

Задимлення від палаючого будинку поширилося далеко за територію його знаходження. Очевидці, що поширювали повідомлення про це у соцмережах, показували чорний дим ледь не у всіх районах міста. Проте одразу після того, як надзвичайну ситуацію помітили була викликана Служба порятунку.

Для ліквідації масштабної пожежі та евакуації людей було направлено одразу чотири чергових відділення державних пожежно-рятувальних частин. Окрім цього на місце прибули й відділення дослідно-випробувальної лабораторії та загін технічної служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У ході гасіння пожежі, рятувальники піднялися у одну із квартир будинку, що горіла та проникли на дах. З допомогою оперативних дій займання швидко було локалізовано та ліквідовано о 14:49. Паралельно з цим проводилася евакуація.

Серед евакуйованих осіб виявилися матір та троє малолітніх дітей, яких було передано працівникам екстреної медичної допомоги,  жінка, що опинилася у заблокованому через подію ліфті, а також бабуся, яку рятувальники винесли з квартири на руках для передачі медикам. Повідомляється, що одна людина госпіталізована з травмами. Загалом же було евакуйовано 11 осіб і двоє домашніх улюбленців постраждалих.

Пожежа завдала пошкодження покрівлі будинку. Тепер частина рубероїдного покриття потребує заміни.

Для локалізації, ліквідації пожежі та евакуації жителів було залучено 30 осіб особового складу різних відділень ДСНС. Також використано 11 одиниць спецтехніки.

Наразі повідомляється, що підрядник, який і виконував ремонтні роботи, в ході яких сталася пожежа, взяв на себе зобов'язання щодо виплати компенсацій за спричинені збитки. Найближчим часом буде проведено експертизу, яка встановить розміри виплат.

© 2020 zap-inform

Мої відео